Milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın artık!

Elazığ Belediyesi'nin geçtiğimiz ay suya yaptığı yüzde 65 zammın ardından yaptığı en ucuz suyu kullanan illerden biriyiz açıklamasının doğru olmadığı ortaya çıktı. Elazığ'da içme suyunun fiyatının bir çok ilin çok üzerinde olduğu görüldü.

Milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın artık!

Elazığ Belediyesi Haziran ayı Meclisinde su fiyatlarına yüzde 65 oranında zam yaptı. Kamuoyunun bu zamma tepki göstermesinin ardından Elazığ Belediyesi Büyükşehirleri örnek göstererek, su fiyatlarının düşük olduğunu iddia etti.

Elazığ Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü dezenformasyon yaparak, verdiği yanlış bilgilerle Elazığ Belediyesi’nin su fiyatlarının diğer illere göre daha düşük olduğunu savundu ancak gerçeğin hiç de öyle olmadığı görüldü.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan yüzde 65 zamla birlikte su fiyatı 1-15 metreküp için KDV ve ÇTV hariç 10.02 TL oldu. Elazığ gibi il statüsündeki bir çok ile baktığımızda Elazığ’ın yarı fiyatına su kullandıkları görülüyor.

  • Bingöl’de su fiyatı 5,54 TL. (Bu rakam üstelik 1-30 metre küp için ve KDV dahil),

Milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın artık! Suyu pahalı içiyor muşuz!

  • Muş’ta su fiyatı 4.94 TL. (KDV dahil fiyat ve 1-30 metre küp su kullanım ücreti),

Milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın artık! Suyu pahalı içiyor muşuz!

  • Aksaray’da su fiyatı 7,50 TL. (Bu rakama KDV dahil değil).

Milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakın artık!

  • Erzincan’da su fiyatı 5.40 TL. (üstelik KDV dahil),

AÇIKLADIĞI İLLERİ DE ŞİŞİRMİŞLER

Elazığ Belediyesi yaptıkları su zammını savunmak için dile getirdikleri diğer illerin su fiyatlarının yanlış olduğu görüldü.

Elazığ Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasında Malatya’da su fiyatları 18,67 TL olarak belirtildiği halde atık su dahil 14,04 TL, Erzurum’da 25.96 TL olarak belirtildiği halde atık su dahil 14, 0 TL, Diyarbakır’da 15,97 TL olarak belirtildiği halde 9,66 ile 13,87 TL arasında olduğu, Kayseri’de 13,73 TL olduğu belirtildiği halde 8,57 ile 12,23 arasında olduğu öğrenildi.

Elazığ Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün tüm belediyelerin Web sayfalarında olan bilgileri neden yanlış bir şekilde kamuoyuna açıklamasının milletin aklıyla dalga geçmek olarak yorumlandı.

Elazığ Kamuoyu Elazığ Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden halkı yanlış bilgilendirmesi dolayısıyla özür dilemesini bekliyor.