Türkiye'de Kurban Bayramı'nda kaç trafik kazası oldu? Bilançoyu Bakan Yerlikaya açıkladı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili süresince Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili bilgileri paylaştı. Bayram tatilinin 4. günü olan 18 Haziran 2024 Salı gününe dair verileri sosyal medya hesabından duyuran Bakan Yerlikaya, üzücü rakamları kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye'de Kurban Bayramı'nda kaç trafik kazası oldu? Bilançoyu Bakan Yerlikaya açıkladı!

Bayram Tatilinde Meydana Gelen Trafik Kazaları

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, bayram tatilinin ilk dört gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı), Türkiye genelinde toplamda 693 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 26 vatandaşımız hayatını kaybederken, 5 bin 345 kişi de yaralandı.

Detaylı Kaza İstatistikleri ve Denetimler

18 Haziran 2024 tarihinde 24 saatlik sürede meydana gelen kazalarda ise 4 kişi hayatını kaybetti, bin 302 kişi yaralandı. Bakanlık tarafından yapılan denetimler kapsamında 343 bin 095 araç denetlendi. Denetimler sırasında 25 bin 518 araca hız ve radar işlemi, 30 bin 390 araca ise diğer işlemler uygulandı.

Bakan Yerlikaya'nın Açıklamaları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, açıklamasında vatandaşların trafik kurallarına uyması gerektiğini vurgulayarak şunları belirtti: "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması, onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım, araçlarımızda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım."

Sonuç ve Duyarlılık Mesajı

Bakan Yerlikaya, kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Ayrıca, trafik kazalarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin önemini vurgulayarak vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.