Vekil Keleş dev istihdam hakkında son durumu paylaştı!

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vekil Keleş dev istihdam hakkında son durumu paylaştı!

Elazığ’ın ekonomisi ve istihdamına katkı sunacak Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi’nde gelinen son durumla ilgili AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş bilgilendirme yaptı.

Milletvekili Keleş: “Elazığ’ımız, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, sahip olduğu sanayi potansiyeliyle bölgesel kalkınmanın öncüsü olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün sizlerle, Elazığ'ımızın gelişimi ve kalkınması adına önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum. İlimizin geleceğini şekillendirecek, ekonomimize ve istihdama büyük katkılar sağlayacak Elazığ 2. Karma Organize Sanayi Bölgesi, yani Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi’nde gelinen son durumla ilgili bilgiler paylaşacağım. Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi toplamda 654 hektar ve 293 parsel alana sahiptir. İki kısımdan oluşan Teknova Organize Sanayi Bölgesinin 350 hektarlık bir alana denk gelen birinci kısmının ihalesi yapılmıştı. İlk etapta 211 parselin 114'ü tahsis edilmiş olup, bu parsellerden iki tanesi üzerinde tesis kurulmuş ve hâlihazırda aktif olarak hizmet vermektedir. Bu iki parsel üzerinde üretim yapan tesislerde toplamda 220 kişi istihdam edilmektedir. Şu anda ruhsatı kesilen 8 adet, ruhsat kesilme aşamasında ise 15 adet firma vardır. 1. Etap tamamlandığında yaklaşık 3.300 kişi istihdam edilecektir.” Dedi.

Projenin Elazığ’ın geleceğini şekillendirme noktasında büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Erol Keleş: “Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi'nin birinci kısım alt yapı yapım işi ihalesi 2021 yılında gerçekleştirilmişti. Şu an itibariyle altyapı işlerinde fiziki gerçekleşme oranı %80'lere ulaşmıştır. Bunların içinde; İçmesuyu şebekesi %74, atıksu şebekesi %74 ve yağmursuyu şebekesi %73 oranında tamamlanmış durumdadır. Bu yıl sonu itibariyle Teknova Organize Sanayi Bölgemizin alt yapı işlerinin tamamlanması planlanmaktadır. Elazığ'ımız için büyük önem taşıyan bu proje tamamlandığında, ilimizin ekonomisine ve istihdamına büyük katkılar sunacaktır. Projedeki her bir sürecin yakın takipçisi olduğumuzu ve var gücümüzle çalıştığımızı bilmenizi isterim. Elazığ’ımızın geleceğini şekillendirme noktasında büyük bir öneme sahip olan bu proje, gençlerimize yeni iş alanları sunacak, ekonomimizi daha da güçlendirecek, şehrimizi cazibe merkezi haline getirecektir. Bu önemli projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan başta, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, ilimiz milletvekillerine, Valiliğimize, il müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi.