Abdullahpaşa'da yapılan 28 dükkan kuraya dahil edilmedi mi?

Elazığ haber: Abdullahpaşa Mahallesi esnafları 24 Ocak 2020 depreminde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan dükkanlarının aynı kapsamda yapılması yönünde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un esnaflarla konuşmasına rağmen sözünün yerine getirilmediğini dile getiren esnaflar Abdullahpaşa Mahallesi Nurullah Cami karşısında bulunan 28 dükkanın kura çekimine dahil olmasını isteyerek bu dükkanların birilerine peşkeş çekileceğini iddia ettiler.

Abdullahpaşa'da yapılan 28 dükkan kuraya dahil edilmedi mi?

Elazığ Haber Ayrıntı Gazetesinin haberine göre; Abdullahpaşa Mahallesi esnafları 24 Ocak 2020 depreminde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan dükkanlarının aynı kapsamda yapılması yönünde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un esnaflarla konuşmasına rağmen sözünün yerine getirilmediğini dile getiren esnaflar Abdullahpaşa Mahallesi Nurullah Cami karşısında bulunan 28 dükkanın kura çekimine dahil olmasını isteyerek bu dükkanların birilerine peşkeş çekileceğini iddia ettiler.

Konuyla ilgili olarak Abdullahpaşa Mahallesi 352.Sokak da yer alan esnafları temsilen Elazığ Haber Ayrıntı Gazetesine açıklamada bulunan Seyfettin Özçelik şu ifadeleri kullandı: "24 Ocak 2020 depreminden önce Abdullahpaşa Mahallesi  352.Sokak 50 m2  dükkânlarımız vardı. Kentsel dönüşüm kapsamında bölgemizde bulunan dükkanlar yıkıldı. Depremden sonra Mahallemizde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu çarşımızda bulunan dükkan sahiplerine ve esnaflarıyla bizzat toplantı yaparak dükkanlarımızı müstakil şekilde çekme kat şeklinde yapılıp teslim edileceğini söylediler. Maalesef Bakanlarımızın açıklamalarına rağmen ilgili kurum olan TOKİ ve yetkililer bizlere her hangi bir bilgilendirme yapmadan dükkanlarımızın yerlerine kat çıktılar. Mahalle içindeki mevcut dükkanların basın aracılığı ile bazı şahıslara verildiğini duyduk. Şimdide Malatya yolunda ki dükkanların kura çekimi olacağını yerel televizyonlarımızdan öğrendik. Ama maalesef Nurullah Caminin karşısındaki 28 dükkan bu kuraya tabi olmadığını öğrendik. Yetkililere sorduğumuzda bizde bilmiyoruz cevabını alıyoruz. Yapımı tamamlanan 50 m2 gelen 20 tane dükkan var. Geri kalan dükkanlar ise 50 m2‘nin altında. Bizlerin dükkanları 50 m2’idi. Bu konuda Bakanlarımızın açıklamalarına rağmen biz dükkan sahipleri olarak mağdur ediliyoruz. Buradan yetkililerin sesimize kulak vermelerini ve Nurullah Cami karşısından bulunan 28 dükkanın kuraya tabi tutulmasını ve birilerine peşkeş çekilmesini istemiyoruz. Her platformda devletimize güveniyor, mağdur edilmemize rağmen aleni şekilde yapılan bu tür yanlışlıklardan bir an önce dönülmesini istiyoruz’’dedi.

Abdullahpaşa'da yapılan 28 dükkan kuraya dahil edilmedi mi?
Abdullahpaşa'da yapılan 28 dükkan kuraya dahil edilmedi mi?
Abdullahpaşa'da yapılan 28 dükkan kuraya dahil edilmedi mi?