Abdullahpaşa Mahalle muhtarı Yavuz Köse açıkladı!

Elazığ belediyesi, Abdullahpaşa Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi için 2 mart tarihinde ihaleye gidecek.

Abdullahpaşa Mahalle muhtarı Yavuz Köse açıkladı!

24 Ocak depreminde en fazla hasarı alan Abdullahpaşa Mahallesi’nde bir taraftan Toplu Konut İdaresi tarafından konutlar inşa edilirken, bir taraftan da Elazığ Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi uygulanacak.

Elazığ Belediyesi’nin hayata geçireceği Abdullahpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale süreci başlatıldı.

KÖSE: 2 MART SALI GÜNÜ İHALESİ GERÇEKLEŞECEK

Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse, “Burada bin 300’e yakın konut vardı. Bu konutların yerinde ada ada şeklinde çalışmalar başlatıldı. Daha öncesinde Vatandaştan talepler alındı. Ardından muvaffaknameler, tapu işlemleri ve alanlardaki karot alanı, zemin etüt çalışmaları gerçekleştirildi. Şu an ihale aşamasına gelindi. Bu ay içerisinde ihaleler askıya çıktı. Şuan ilk ada olan, ada 10 dediğimiz alanda 2 Mart Salı günü ihalesi gerçekleşecek. Ve 2-3 gün arayla diğer adalar gerçekleşecek. Yani Mart ve Nisan ayları içerisinde bulunan tüm adaların ihalesi gerçekleşmiş olacak. Mayıs ya da Haziran ayında inşallah inşaatları başlanacak” diye kaydetti.

KÖSE: YÜKLENİCİ FİRMALAR İNŞALLAH BU KONU DA GEREKLİ ÖNLEMİ YAPARLAR

Muhtar Köse, “İlk ada ihalesi 150 konut ve 16 iş merkezi yapılacak. Ben buradan sizin aracılığınızla yüklenici firmalara, müttehitlere seslenmek istiyorum. Herkes evlerini yenilemek istiyor. Ağır hasarlı binalar var. Yüklenici firmalar inşallah bu konu da gerekli önlemi yaparlar” ifadelerine yer verdi.

KÖSE: UFAK TEFEK EKSİKLİKLER VAR BUNLARIN GİDERİLMESİ LAZIM

Muhtar Köse, “Şuan Abdullahpaşa mahallesinde yapılan TOKİ’ler belediye tarafından yapılan binalarımız son surat devam ediyor. İnşallah yakın zamanda evleri teslim edilecek. 1. Etapta yapılan kısımlar teslim edildi. 400’e yakın ev şuan kabul aşamasında, ufak tefek sıkıntılar var, Vatandaş ne zaman teslim edileceğine dair sorular yöneltiyor. Vatandaşımız biraz daha sabretsin" dedi.