Ağın Belediyesi atıl durumdaki deri fabrikasını satın aldı

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, 2013 yılından bu yana ilçede atıl durumda bulunan ve halk bankasına ait olan deri fabrikasını alarak, belediyeye tahsisini sağladı.

Ağın Belediyesi atıl durumdaki deri fabrikasını satın aldı

Ağın İlçesi’nde 1973 yılında kurulan deri fabrikası, 2013 yılından bu yana atıl durumdaydı. Seçim vaatleri arasında atıl durumda bulunan fabrikayı belediyeye tahsisini sağlayacağı konusunda vaatte bulunan Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, Halk Bankası tarafından satışa sunulan fabrikayı alarak, seçim vaadini yerine getirdi.

46 bin metre kare açık ve 6 bin 900 metrekarede kapalı alanı bulunan fabrikayı 2 milyon 600 bin liraya satın aldıkların dile getiren Başkan Ali Uslu, fabrikanın değişen yüzüyle ilçeye hizmet vereceğini söyledi.

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Ağın belediyesi sınırları içerisinde deri fabrikası olarak çalışan, 1973 yılında Keban Holding tarafından kurulan ve Keban baranının kurulması ile birlikte halkın Keban Barajı istimlak paralarıyla hisse karşılığı kurulan bir fabrikaydı. Fabrika 1973 ve 1980 yılları arasında Keban, 1980 yılında Fenerbahçe eski Başkanlarından Ali Şen tarafından işletilmiş. Makinaları sökülmüş. 1994 yılında ise Tanyol Gençosmanoğlu tarafından alınan ve ilçede 50 kişinin istihdam edildiği bir deri fabrikasıydı. 2013 yılından 2019 Mayıs ayına kadar boş ve atıl durumda olan fabrika halk bankası tarafından satın alındı.’’ dedi.

‘‘FABRİKA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’’

Başkan Uslu açıklamasının devamında; ‘‘Biz seçim vaatlerinde söylemiştik, belediyeye kazandıracağız. İcra satışına dâhil olmadık, fabrika bizim için çok önemli. Halkımızın kullanabileceği sosyal donatılar, badem kırma işletme tesisi, leblebi üretim tesisi, bulgur ve un değirmeni, lojmanları konaklama için apart otel, kamelyalar, hayvanat bahçesi, bir sosyal donatı yapmak istiyoruz. 46 bin alana sahip 6 bin 900 metre karede kapalı alana sahip. Bir hafta önce 78 bin lirasını yatırdık, ihale süreci başladı, beş gün ihale devam etti, 10’nunda da ihale sonuçlandı. Başka katılımcı olmadığı için 2 Milyon 600 bin liraya ihale tesisimize kazandırıldı” dedi.