Ak Parti 7. Olağan Kongre hazırlıklarını tamamladı

AK Parti İl Başkanlığı, Pazartesi günü gerçekleştirilecek 7. Olağan Kongre hazırlıklarını tamamladı. Pandemi tedbirleri arasında gerçekleştirilecek kongreye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemi ile katılacak.

Ak Parti 7. Olağan Kongre hazırlıklarını tamamladı

AK parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kongrenin yapılacağı alana gelerek, hazırlıkları yerinde inceledi.

YILDIRIM: HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Biz bütün hazırlıklarımızı şu anda tamamlamış durumdayız. Sadece gözden geçiriyoruz. Bir eksiğimiz olmasın, mümkün olabildiği kadarıyla az hatayla ya da hatasız kongremizi bitirmek istiyoruz. Gördüğünüz gibi salon süslenmiş durumda yarını bekliyor. İnşallah yarın misafirlerimiz ve davetlerimiz ile birlikte bu salonu pandemiyi göz önüne alarak maske ve mesafeyi de dikkate alarak o şekilde dolduracağız” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: SAHAYA İNEREK ÇALIŞMALARIMIZA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİZ

Kongreyi pandemi tedbirleri ile gerçekleşecek kongrede HES kodu uygulamasını kullanarak misafirlerin salona alınacağını kaydeden Yıldırım, “Mümkün olabildiğince hiçbir şekilde en ufak bir sağlık sorunu yaşanmaması için elimizden gelen her gayreti sarf ediyoruz. Yetmez; HES Kodu uygulaması ile salona alacağız. Onun dışında girerken maske değiştireceğiz, yeni maske vereceğiz. Dezenfektanlar her yerde olacaklar. Sonuçta insanımızı önemsiyoruz. Sağlık her şeyin önünde geliyor. Kongremiz bir şekilde gerçekleşir ama burada istenmeyen bir sağlık sorunu yayılmasına sebep olursak üzülürüz. Ondan dolayı da elimizden geldiği kadar her boyutunu düşünerek sağlık önlemleri aldık. İnşallah yarın bu salonu o bahsettiğim ölçüler içerisinde dolduracağız. Aslında biz bu salonu daha önce 10 binin üzerinde insanlar doldurmuştuk. Ama o gün bahsettiğimiz salgın olmadığı için çok rahat yapmıştık. Bugün o sayısı yüzde 75 daha azaltarak yani 2 bin 500-3 bin civarında katılımcı ile kongremizi burada gerçekleştireceğiz. Biz zaten yaklaşık 4 aydır sahadaydık. Kongremizde de bu süreci geçtikten sonra tekrar hiç vakit kaybetmeden sahaya inerek çalışmalarımıza kaldığı yerden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: KONGREYE CUMHURBAŞKANIMIZ DA VİDEO KONFERANS YÖNTEMİ İLE KATILACAK

Şerafettin Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız; bana görev tevdi edildiği zaman kendisinin ‘bizzati ben Elazığ’a geleceğim ve Elazığ’a söyleyecek sözlerimiz var, vereceğimiz müjdeler var.’ Dedi. Faket bu müjdeleri burada video konferans aracılığıyla mı verir, yoksa daha sonraki süreçte bir takım açılışlara geldiğinde mi verir onun için şahsen şu an için bir şey söylemek erken. Kongremizin belirli bir zaman diliminde şu an için 14.00 gibi görünüyor. O saatlerde bağlanacak ve bizimle buluşacak. Daha sonra biz tekrar kongremize kaldığı yerden devam edeceğiz. Genel Merkezden de çok önemli bir misafirimiz var. Genel Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda Genel Sekreterimiz Fatih Şahin Bey bu gece gelecek. Misafirimiz olacak. Yarın da sabah üzeri bir sivil toplum kuruluşumuzu, öğleden sonra da bir sivil toplum kuruluşu; ondan ismen de bahsetmem de yarar var. Mehmet Ali Dumandağ’ın başında olduğu Borsa’mızı ziyaret edecek, kongreden sonra da Asilhan Bey’in başında olduğu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edecek. Böyle de iki tane kongre dışında programı olacak” dedi.

Haber Detay Görseli

ŞERİFOĞULLARI: YOLDA YÜRÜMEYE, KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “AK Parti kurulduğu güden itibaren yapmış olduğu bütün kongrelerde ve bütün mitinglerde coşkulu, kalabalık kongrelerini icra etmiş. İnşallah yarın ki kongremizle hem kalabalık açısından hem de coşku açısından güzel, ilimize yakışır, partimize yakışır kongremizi hep birlikte icra edeceğiz. Tabi Genel Başkan Yardımcımızın katılımlarıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın video konferans ile katılacağı, bütün kongremize öncelikle parti mensuplarımızı, delegelerimizi ve partimize gönül vermiş hemşehrilerimizi biz davet etmek istiyoruz. Pandemi kurallarına uygun, sosyal mesafeye uygun gerçekleştireceğiz kongremizi. İnşallah da ifade ettiğimiz gibi ilimize ve partimize yakışır, Cumhurbaşkanımıza yakışır kongremizi gerçekleştirip yeni il başkanımızla yeni il yönetimimizle kaldığımız yerden inandığımız yolda yürümeye, koşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: CUMHURBAŞKANIMIZIN ELAZIĞ’A OLAN İLGİSİNİ BİZLER ÇOK YAKİNEN BİLİYORUZ

Başkan Şerifoğulları, “Kongremiz de Cumhurbaşkanımız katılımlarıyla şereflendirecek. Ve Elazığ’a olan ilgisini bizler çok yakinen biliyoruz ve deprem sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımızın hemen ilimize teşrif etmesi, tüm bakanları, tüm kurumları teyakkuz halinde yaraların hızlı bir şekilde sarılabilmesi adına talimatlarını vermesi ve 3 bakanımızın 1 ay boyunca illimizde kalması neticesinde bugün gelmiş olduğumuz noktada şehrimizde 20 bin konutun inşası devam ediyor. Bir noktada yapılan çalışmalar bittikten sonraki süreçte hızlı bir şekilde hemşehrilerimizin, hak sahiplerinin konutlarını teslim etmeye devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Elazığ’a olan ilgisi, alakası, Elazığ’a olan girişimi noktasındaki katkıları 2002 yılından itibaren bugüne kadar gelmiş olduğumuz süreçte hep Elazığ’a farklı bakıyor, Elazığlıları seviyor. Biz bunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız da defaten bunları dillendirmiştir. İnşallah yarın kongremize bağlanarak Elazığ’la ilgili de müjdeleri vereceğine de inanıyoruz” diye ifade etti.

Haber Detay Görseli