Aksa: Hızla kontrol altına alındı

Elazığ'ın Palu İlçesi'nde meydana gelen doğalgaz patlamasıyla ilgili AKSA yetkili firması açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 'Palu Yeni Mahalle'deki küçük çaplı sızıntı doğal gaz ekiplerince hızla kontrol altına alındı' denildi.

Aksa: Hızla kontrol altına alındı

Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Yeni Mahalle 15. Sokakta Canlı hatta bağlantı çalışması esnasında meydana gelen patlama ile ilgili AKSA Doğalgaz firması açıklama yaptı.

AKSA: HIZLA KONTROL ALTINA ALINDI

Aksa tarafından yapılan açıklamada, “İlçelere doğal gaz ulaştırılması ve doğal gaz genişleme yatırımları kapsamında Elazığ’ın Palu İlçesi, Yeni Mahalle 15. Sokak’ta devam eden doğal gaz altyapı çalışmalarımız sırasında bugün sabah saatlerinde, teknik şartnamelere göre imalatı ve kontrolü müşavir ve teknik ekiplerimizce denetlenen polietilen hatların mukavemet ve sızdırmazlık testlerinin tamamlanmasının ardından sistemin %100 gaz ile doldurularak işletmeye alınması sırasında kısa süreli gaz çıkışı ve statik elektrik kaynaklı ortaya çıkan kıvılcım nedeniyle küçük çaplı bir yangın meydana gelmiştir. Palu Yeni Mahalle’deki küçük çaplı sızıntı doğal gaz ekiplerince hızla kontrol altına alındı. Doğal gaz hattına gaz akışı devam ederken yapılan rutin bağlantı çalışmalarında bu tür riskler çok düşük de olsa ihtimal dahilinde olduğundan, doğal gaz acil ekipleri bu tür çalışmalarda sahada hazır bulunmakta ve olası risklere anında müdahale etmektedir.

AKSA: DOĞAL GAZ DAĞITIM HİZMETİNE DUYDUKLARI GÜVEN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Bugün de çalışmalar sırasında sahada hazır bekleyen acil müdahale ekipleri meydana gelen küçük çaplı ve kontrollü yangına hızla müdahale ederek ilgili hatta gelen noktadan gaz arzını kesmiş ve yangını hızla kontrol altına almıştır. Hasarın hızlı ve sorunsuz onarımı için önlem amacıyla hattın bulunduğu sokakta kısa süreli gaz kesintisi yapılmış, 215 hanenin gazı önlem amaçlı olarak kısa süreli olarak kesilmiştir. Hasar onarım çalışmasının tamamlanmasının ardından ilgili haneler tek tek bilgilendirilerek gaz arzı en kısa sürede tekrar sağlanacaktır. Aksa doğal gaz olarak önceliğimiz her zaman vatandaşımızın can güvenliği ve güvenli, kesintisiz, kaliteli gaz arzı sağlamaktır. Geçtiğimiz yıl meydana gelen Elâzığ depremlerinde alınan hızlı tedbirler ve profesyonel müdahalelerle doğal gaz kaynaklı hiçbir kaza ve kaybın yaşanmaması için uzman ekipleriyle görev başında bulunan Aksa Doğalgaz, bu tür rutin çalışmalarda da gerekli tüm önlemleri alarak her türlü müdahaleyi hızla gerçekleştirmektedir. Olayla ilgili doğru bilgiyi birinci elden kamuoyuna aktarmak istediğimiz için bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Elazığlı hemşerilerimize, 27 şehir ve 188 ilçe ve beldede doğal gaz dağıtım hizmeti gerçekleştiren Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Aksa Doğalgaz’ın güvenli ve kesintisiz doğal gaz dağıtım hizmetine duydukları güven için teşekkür ederiz. Saygılarımızla” denildi.