Avrupa normalleşiyor, maske ve mesafe resmen kaldırıldı!

Aşılamanın yaygınlaşmasıyla birlikte birçok Avrupa ülkesi salgın öncesindeki hayata dönüyor. Açıklanan son dakika bilgisine göre Hollanda 1,5 metre sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğunu resmen kaldırdı. Hollanda'da birçok toplu etkinlik Kovid-19 salgını öncesindeki gibi yapılacak.

Avrupa normalleşiyor, maske ve mesafe resmen kaldırıldı!

İki doz koronavirüs aşısını olan ya da daha önceden koronavirüs geçirenlerin daha fazla kısıtlamaya maruz kalmasını önlemek için Hollanda'da yeni düzenleme yapıldı. Buna göre "korona kart" uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanan ülkede aynı zamanda 1,5 metre sosyal mesafe ve maske takma kuralları da resmen kaldırıldı. 

Koronavirüs testi negatif olanlar, daha önceden koronavirüs atlatanlar ve iki doz yaptırmış olanların daha fazla özgürlükten faydalanabilmesi için hayata kazandırılan "korona kart" uygulaması bugünden itibaren yürürlüğe girdi. 

TRTHaber'de yer alan bilgiye göre, Hollanda'da restoran, sinema, tiyatro, festival ve spor etkinliklerine girişlerde sayı sınırlaması kaldırılarak "korona kartı" uygulaması hayata geçti. Hollanda'da yaklaşık 1,5 yıldır uygulanan 1,5 metre sosyal mesafe kuralı da bugün itibarıyla sona erdi.

Maskeler bizi kimse maske takmazken de koruyacak mı?Maskeler bizi kimse maske takmazken de koruyacak mı?

Alınan yeni kararlara göre camilerde sosyal mesafe olmadan namaz kılınabilecek. Bar ve disko gibi eğlence mekanları gece yarısına kadar açık olabilecek. Ancak gece yarısından sabah 06.00'ya kadar kapalı kalma zorunluluğu devam edecek. 

OKUL HAYATINDA DA YENİ DÜZENLEMELER

Ortaokul, lise ve yüksekokullardaki görevlilerin ve öğrencilerin maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Sınıflardaki öğrenci sınırlandırılması da kaldırıldı. Bir kişinin korona pozitif olması durumunda tüm sınıfın karantina altına alınması durumu da sona erdi. Sınıfta bir kişinin testi pozitif çıksa dahi diğer öğrenciler karantinaya girmeden eğitim almaya devam edecekler. 

TOPLU TAŞIMA VE UÇUŞLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI

Kamu ve özel sektöre evden çalışma tavsiyesi de kaldırıldı. Bununla birlikte son olarak toplu taşıma araçlarında ve uçuşlarda sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğunun kaldırıldığı duyuruldu.