Başkan Adnan Demir: Yüreğimizdeki ateş hala sönmedi

Gelecek Partisi Elazığ İl Başkanı Adnan Demir, Elazığ depreminin yıl dönümünde açıklama yaptı. Demir, 'yüreğimizdeki ateş hala sönmedi' dedi.

Başkan Adnan Demir: Yüreğimizdeki ateş hala sönmedi

24 Ocak 2020 tarihinde saatler 20.55’i gösterdiğinde Elazığ’ı 6.8 büyüklüğündeki deprem vurdu. Birçok bina yıkıldı, hasar aldı. Göçük altında kalan binlerce kişi için tüm Türkiye seferber oldu. Korkunç depremin üzerinden tam 1 yıl geçti. Elazığ, o depremin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Gelecek Partisi İl Başkanı Adnan Demir de depremin yıl dönümünde bir açıklama yaptı. Demir şunları söyledi: 

“1 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN İÇİMİZ SIZLIYOR”

“Elazığ ve Malatya dahil olmak üzere  44 vatandaşımız buralarda göçük altında kalarak yaşamını yitirdi. 1.607 vatandaşımız ise yaralandı. 6.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen içimiz hala sızlıyor, sızlamaya da devam edecek.” 

“KISIR TARTIŞMALAR ARASINDA DEPREM GERÇEĞİ UNUTULUYOR”

Depremin Türkiye gerçeği olduğunun altını çizen Gelecek Partisi İl Başkanı Demir, “Deprem, yalnızca canlarımızı aldığında gündeme geliyor. Oysaki coğrafyamızın başlıca gerçeklerinden biri de deprem ve deprem için somut olarak alınan bir önlem ne yazık ki yok. Kısır siyasi tartışmalarla, asıl ciddi problemler halının altına süpürülüyor ve bir sonraki sarsıntıya kadar yöneticilerin akıllarına deprem gelmiyor. Bu işin şakası yok. Bizim canımız yandı, kalbimiz yaralandı. Ülkemizde bir daha böyle acılar yaşanmaması için her şeyi bir kenara bırakıp deprem için iktidarı muhalefeti birlik olmalı ve depreme karşı tedbir almalıyız.” ifadelerini kullandı. Başkan Demir, depremin yıl dönümünde yaşamını yitirenlere baş sağlığı, kalanlara ise sabır dilediğini de sözlerine ekledi.

Haber Detay Görseli