Başkan Arslan: Son Yüzyılın En Büyük Felaketini Yaşadık

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ikinci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak yaşanan tüm acıları ilk günkü tazeliğinde halen yüreklerinde hissettiklerini belirterek, 'Felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum' dedi.

Başkan Arslan: Son Yüzyılın En Büyük Felaketini Yaşadık

Son Yüzyılın En Büyük Felaketini Yaşadık…

Elazığ TSO Başkanı Arslan mesajında; “Merkez üssü Sivrice İlçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem, son yüz yıl içerisinde Elazığ halkının yaşadığı en büyük afetlerden biri olmuştur. 41 hemşerimizin hayatını kaybettiği, 1607 vatandaşımızın ise yaralandığı üzücü deprem felaketinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen acısını hala ilk günkü gibi hissetmekteyiz. Depremin ardından devlet millet kenetlenmesi ve tüm STK’ların ve kurumlarımızın gayretleri ile depremin yaralarının sarılması için çok yoğun gayretler gösterilmiştir. Bu sahiplenme neticesinde 2021 yılı sonu itibariyle bir çok ekonomik veride deprem öncesi olan 2019 yılını bile geride bırakıldığını görmekteyiz.
Elazığ insanı devletimizin de destekleriyle kendi imkan ve kabiliyetiyle yaralarını sarıp ayağa kalkabilecek feraseti göstermiştir. Konunun uzmanı ve deprem bilimcilerin Elazığ için önümüzdeki yüz yıl içerisinde artık yaşanan çapta büyük bir deprem tehlikesinin olmadığını ifade edilmektedirler. Bu süreçte hem kentsel dönüşüm hem de riskli yapıların yıkılarak güvenli yapıların inşa edilmiş olması, sağlam zemin üzerindeki yeni yerleşim yerleriyle ilimiz artık çok daha güvenli bir il haline gelmiştir. Yaşanan deprem felaketinin ardından, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve bu sürecin dünya ekonomisine olumsuz yansımalarına rağmen Elazığ bu zor süreçte ayakta kalabilme başarısı göstermiştir. İş dünyamıza ve tüm halkımıza bu fedakarca duruşları nedeniyle bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu düşüncelerle, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyor, felakette yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi