Başkan Öztürk 'Bunun mantığını bana biri anlatsın'

Elazığspor Kulübü Tesisleri'nin hemen bitişiğinde kurulan konteyner kentin yolunun henüz yapılmamasından ötürü çevrenin toz duman içinde kaldığını dile getiren Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, tesislerin sınırlarının açık bırakıldığını da kaydetti.

Başkan Öztürk 'Bunun mantığını bana biri anlatsın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde yaşanan 24 Ocak depreminin ardından evsiz kalan depremzedeler için bazı noktalarda konteyner kentler hızlı bir şekilde kurularak, devletin depremzedelerin yanında olduğu bir kez daha ortaya konmuştu. Binlerce depremzede başlarını sokacak bir yuvaya sahip olurken, konteyner kentlerden biri de Hankendi tarafında, Elazığspor Kulübü Tesisleri’nin hemen yanına yapıldı.

AYLARDIR OLUMLU BİR GELİŞME YAŞANMAMIŞ!

Yapıldı yapılmasına ancak bazı konulardan ötürü Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk dertli. Başkan Öztürk, tesislerin önünden konteyner kente giden yolun aylar geçmesine rağmen asfaltlanmadığını, bu durumdan ötürü de tesisler başta olmak üzere bölgedeki her yerin toz toprak içinde kaldığını söyledi. Öte yandan tesislerin antrenman sahasıyla bitişik olan konteyner kentte yaşayan vatandaşlar da bu durumdan şikayetçi oldu. Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk ayrıca antrenman sahasının tel örgülerinin de yükseltilmesi gerektiğini ifade ederken, eğer bu gerçekleşmediği takdirde takımın idman yaptığı anda konteyner kentte yaşayan vatandaşların sorun yaşayabileceğini dile getirdi. Ayrıca konteyner kent kurulurken Elazığspor Kulübü Tesisleri’nin dış duvarlarının bir kısmı da yol yapımı nedeniyle yıkılmıştı. Ancak burası da henüz yapılmadı ve tesislerin bir tarafı tamamen açık bırakıldı. Bu konuların çözümü için defalarca AFAD ile görüştüğünü belirten Selçuk Öztürk, aylardır olumlu bir gelişmenin yaşanmadığı için da adeta isyan etti.

“TESİSLERİMİZİN HER TARAFI AÇIK BIRAKILDI”

İşte Başkan Selçuk Öztürk ve konteyner kent sakinlerinin serzenişleri…

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk; “Öncelikli olarak depremzedelerden yana hiçbir sıkıntımız yok. Bu zamana kadar da bu konuda her zaman her türlü üzerimize düşeni yaptık. Ancak tesislerimizin her tarafı açık bırakıldı. Hırsızı var, uğursuzu var.  Güvenlikçilerimiz geceleri devriye yapıyordu güvenlik adına ancak bu yapılamıyor. Sınırımız açık şu anda. Ayrıca bu yoldan araba geçiyor. Her taraf toz duman oluyor. Çocuklar bu tozu yutuyor. İnsanlarımız mağdur olmuş. İnşallah yetkililer olaya el atar ve tesislerimize de çeki düzen verilir. Bu tarafın komple düzenlenmesi lazım. Tesislerin karşısında ikamet eden Pilot Muhittin Avcı bile bahçesinde oturamıyor. ”

“AFAD’LA İKİ DEFA GÖRÜŞTÜM ANCAK DERDİMİZİ ANLATAMIYORUZ”

“Ayrıca tesislerimizde kot farkı var. Konteyner kentin girişindeki kısım normalde antrenman sahamızdan 3 metre kadar düşük konumdaydı. Çalışmaların ardından bu kısım 3 metre yükseldi. Böyle olunca antrenman esnasında futbolcu topa güçlü bir şekilde vurduğunda topun 3 metre kotun altına giderken yumuşaması başka, aynı seviyeden gelen şiddetli bir topun yumuşaması başka. O top konteyner kentte kalan bir çocuğumuzun kafasına değse, bunun hesabını kim verecek? Bu top plastik bir top değil. Futbol topu. Zaten futbolcu da güçlü. Antrenman sahasının hemen yanında market var. O marketteki bir kişiye o top zarar verse ne olacak? Konteyner kent için milyonlarca TL harcandı ancak küçük detaylar için insanlar rahatsız olmamalı. İnsanların midesi bulanmamalı. İki defa AFAD Elazığ İl Müdürü Osman Pıhtılı beyle görüştüm.  Ancak anlatıyoruz anlamıyorlar. Çünkü gelip bu antrenman sahasından bakmıyorlar buraya. Bizim için en önemlisi insan sağlığı. Konteyner kentteki kadıncağız yemeğini yaparken pat diye top suratına geldi, ne olacak? Bunu AFAD müdürüne anlatamıyoruz. Antrenman sahamızın tellerinin en az 3 metre yükseltilmesi gerekiyor.”

“BUNUN MANTIĞINI BANA BİRİSİ ANLATSIN”

“Burada 1100 civarında konteyner var. En fazla 400-500’e yakın konteyner dolu. Bir düzgün planlama yapılmamış. Eğer buranın sadece 3’te 1’i doluysa ben bu yerleştirmeyi tesislere antrenman sahasına bitişik olan alana değil, diğer tarafa doğru yaparım.  Şimdi direk antrenman sahası tarafından insanları almaya başlamışlar. Malatya yolu tarafından alınmalı. Ancak aşırı talep olsa bu tarafta dolsun ancak doğru düzgün talep yok antrenman sahasının hemen yanından vatandaş yerleştirilmiş. Bunun mantığını bana birisi anlatsın. AFAD mı, yetkili kimse, söz sahibi kimse bunun mantığını bana anlatsın. İşte görüyorsunuz çocuklar da burada oturuyor. Sahadan geldi bir top vatandaş otururken bunun hesabını kim verecek?”

“BEN BİR AYDIR UYARIYORUM ANCAK BİZ SÖYLEDİK, BİZ DİNLEDİK”

“Bir depremzedenin, bir vatandaşın burnu kanasa bizim vicdanımız sızlayacak ancak ben bir aydır uyarıyorum. Daha önceden de uyardım. Bu tel örgülerin en az 3 metre yükseltilmesi gerektiğini söyledim. Ancak biz söyledik biz dinledik. Artık bir müdahale yapılmadığı için bu röportajı yapıyorum.”

KONTEYNER KENT SAKİNLERİ DE MAĞDUR DURUMDA

Konteyner Kent Sakini Bedri Telçeken; “Bir şekilde bu yolu yaparlarsa vatandaşlar da fazla mağdur olmamış olur. Şu an hava güzel ancak yağmurlu günlerde çamur içinde kalıyoruz ve sıkıntı çekiyoruz. Bu durumdan ötürü mağdur oluyoruz. Bir an önce bu yolu yaparlarsa insanlar için daha güzel olur. Çocuklar için özellikle toz toprak ağızlarına kaçıyor oyun oynarken. Yetkililer bir an önce bu yolu yaparlarsa insanların mağduriyeti de gider.”

“GÜVENLİK AÇISINDAN SORUN OLABİLİR”

Konteyner Kent Sakini Diyadin Toprakoğlu; “Buradakileri boş olan yerlere taşıyabilirlerdi. Daha güzel olurdu. Şu anda sıkıntı olabilir. Çocuklar geziyor. Sahadan bir top da gelebilir. Rahatsız da olabilirler. Güvenlik açısından da sorun olabilir.”

İbrahim KARAKULAK