Başkan Öztürk 'Ben gerçek donelerle soruşturma başlattıracağım'

Sedat Karataş yönetiminin Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk ve yönetimi hakkında isnat edilen suçlarla ilgili dava açmaya yeterli delil bulunamadığından dolayı kovuşturma yapılmasına gerek olmadığı kararı çıktı.

Başkan Öztürk 'Ben gerçek donelerle soruşturma başlattıracağım'

Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, ilk dönemi hakkında Sedat Karataş – Karahan Çelik yönetiminin başlattığı soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.

Başkan Selçuk Öztürk, Sedat Karataş-Karahan Çelik döneminde kendisi hakkında açılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek Benim alnım ak başım dik. O soruşturmayı başlattıran Karahan Çelik şimdi nerde? Ben gerçek donelerle soruşturma başlattıracağım onların dönemi hakkında.” dedi.

Elazığspor Tesisleri’nde kameralar karşısına geçen başkan Öztürk, “Adalet yerini buldu. 2011-2016 yılları arası ilk başkanlık dönemim hakkında başlatılan soruşturmada aleyhime bir karar verilmedi” dedi.

İŞTE O YAZI:

Elazığ Cumhuriyet Savcılığı’nca kulübe gönderilen karar yazısında; “Avukat Arzuman Azaflı’nın bilirkişi raporuna bu yönüyle bir itirazının olmadığını beyan ettiği ancak şirketin / derneğin icra takip, harç ve muhasebe yönünden bilirkişi incelemesi yapılması talebinde bulunduğu bilirkişi raporunda bu durumların tek tek değerlendirildiği ve herhangi bir ihmal veya kasıtla işlenen bir suçun oluşmadığı, tüm dosyanın incelemesinde yeniden bilirkişiye tevzi edilecek bir durumun olmadığı, dosyadaki şüpheliler Selçuk Cengiz Öztürk ve diğer yöneticiler hakkında isnad edilen suçlar ile ilgili dava açmaya yeterli şüphe oluşturacak bir delil bulunmadığı tüm hazırlık evrakı kapsamında anlaşılmakla Açıklanan nedenlerle şüpheli hakkında atılı suçlardan KAMU ADINA KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA karar verildi” denildi.

“GERÇEKLERLE SORUŞTURMA BAŞLATTIRACAĞIM”

Karar yazısını okuduktan sonra eski yönetimin ikinci başkanı Karahan Çelik’e eleştirilerde bulunan Başkan Öztürk, “Benim alnım ak başım dik. O soruşturmayı başlattıran Karahan Çelik şimdi nerde? Ne yapıyor. Göreceğim onları bundan sonra. Elazığspor’un kuruşunu harcayanlardan hesap sorulsun. Ben insanlara iftira atmıyorum onlar gibi. Defterleri, doneleri tek tek inceletiyorum. Ben gerçek donelerle soruşturma başlattıracağım onların dönemi hakkında. Bir futbolcuya, bir personele para ödememişler kendi dönemlerinde. 400 Milyon TL gelmiş kulübe, hiç kimseye ödeme yapmamışlar bir de 55 Milyon TL borçla bırakmışlar. Ben cebimden 10 Milyon TL verdim kulübe siz ne yaptınız? Bunlar Elazığlılar’ın yüzüne bu utançla nasıl bakacak.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüşmesine ilişkin de açıklamalar yapan Öztürk, “Bakan beye kulübün her kalemini tek tek açıkladım. Sağolsun bir kampanya başlatılmasını ve kendisinin de destek olacağını belirtti. Önümüzdeki günlerde valimizle, belediye başkanımızla bunu organize edeceğiz” şeklinde konuştu.

ORHAN KAYNAK, GELECEKTEN UMUTLU…

Toplantıya iştirak eden Elazığspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak da takımın son durumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Sakat futbolculardan olumlu sinyaller aldıklarını belirten Kaynak, “Pazarspor maçına kadar sakat futbolcularımızın durumunda iyileşme bekliyoruz. Murat Ceylan aramızda olamayacak cezasından dolayı. Fırat Sefa ve Murathan’ın tedavileri devam ediyor. Kadir Bekmezci ve İzzet Topatar’ın durumları iyiye gidiyor. Muhammed İldiz son antrenmanda takımla çalıştı. İnşallah Pazarspor maçını kazanırız ve güzel bir seri yakalarız. İdmanlarda futbolcularımız iyi sinyaller veriyor”  ifadelerini kullandı.