Başkan Zülfü Tarhan: Esnafın mağduriyetinin bir nihayete erdirilmesi zaruridir

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanan lokantacıların tekrardan açılmasını öneren Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Zülfü Tarhan, 'Esnaf işletmelerinin artık acilen açılması lazım. Tüm ülkenin kalbi olan esnafın mağduriyetinin bir nihayete erdirilmesi zaruridir' dedi.

Başkan Zülfü Tarhan: Esnafın mağduriyetinin bir nihayete erdirilmesi zaruridir

Koronavirüs’ün yayılımı engellemek amacıyla tüm Türkiye’de kısıtlamalar arttırılmıştı. Bu kısıtlama kapsamında Lokantacıların da sadece paket servis yapmasına izin verildi. Sadece paket servis ile geçinemeyen Lokantacılar, tekrardan eski düzene geçmek istediklerini belirtti. Lokantacılar adına açıklama yapan Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Zülfü Tarhan ise, “sağlık elbette önemli fakat insanlarımızın ihtiyaçları, geçimleri yani hayat mücadelesi de söz konusudur” ifadelerini kullandı. Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan’ın açıklamaları şöyle;

“ESNAF İŞLETMELERİNİN ARTIK ACİLEN AÇILMASI LAZIM”

“Esnaf işletmelerinin ARTIK ACİLEN açılması lazım. Yüz binlerce işletmemiz uzun süredir kapalı. Bu işletmelerde çalışan milyonlarca çalışanımız, bu işletmelerden elde edilen gelirle geçimini sağlayan milyonlarca ailemiz var. Tüm ülkenin kalbi olan esnafın mağduriyetinin bir nihayete erdirilmesi zaruridir.

“TÜM TEDBİRLER ALINARAK BU İŞYERLERİN AÇILMASI GEREKMEKTEDİR “

Lokanta, Restoran, Cafe Pastane vb. işyerlerimiz başta olmak üzere yaklaşık 1 yıldır kapalı işletmelerimizle ilgili ciddi masa mesafe önlemleri alınarak, oturma saatleri ayarlanarak, HES kodu sorgulaması vesaire tüm tedbirler alınarak bu işyerlerin açılması gerekmektedir.

“YANİ HAYAT MÜCADELESİ DE SÖZ KONUSUDUR”

Evet sağlık elbette önemli fakat insanlarımızın ihtiyaçları, geçimleri yani hayat mücadelesi de söz konusudur. Kredilerimiz, kiralarımız, Elektrik Su Doğalgaz SGK masraflarımız daha birçok faturalarımız var. Bu ciddi sebeplerden ötürü gerekli tüm tedbirler alınarak kademeli olarak da olsa artık yasaklar kaldırılmalıdır. Öncelikle ve ivedilikle hafta içi hizmet sektöründe oturma konusu çözülmelidir. Bu kapsamda çözüme yönelik atılan her adım yüz binleri bulan esnafımızı, çalışanlarımızı bir nebze de olsa rahatlatacaktır.”