Bol sütlü güllaç tarifi 'Tam kıvamında güllaç ölçüsü'

Bol sütlü, tam kıvamında bir güllaç yemek istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tam kıvamında ve ıslanmış güllaç yaprakları, hafif tadı sayesinde favoriniz olacak olan bu tarifin püf noktalarını yazımızda bulabilirsiniz. Peki ama bol sütlü güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir? Bol sütlü güllaç nasıl yapılır? İşte güllaç tarifi ve bol sütlü ıslak güllacın püf noktası...

Bol sütlü güllaç tarifi 'Tam kıvamında güllaç ölçüsü'

Bol sütlü güllaç nasıl yapılır? Güllacı bir gün önceden yaparsanız, yaprakların daha iyi ıslanmasını sağlayabilirsiniz. Servis esnasında da bir bardak sütle ıslattığınızda, enfes bir lezzet ve görüntü elde etmiş olacaksınız. İşte güllaç tarifi...

Malzemeler

  • 400 gram güllaç
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker

Arası için;

  • 1,5 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz

Servis için;

  • Nar
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

*Çok daha ıslak bir güllaç istiyorsanız, bir bardak süt eklemesi yapabilirsiniz.

Sütü derin bir tencereye alın ve içerisine şekeri ilave edin. Şeker eriyip, süt bir taşım kaynayana kadar, ara sıra karıştırın ve ardından ocaktan alın.

Güllaç tepsiniz yuvarlak ise direkt olarak içine dökerek ve güllaç yapraklarını dizerek çalışabilirsiniz. Fakat kare bir tepside yapıyorsanız, yayvan bir tepsiye sütü döküp, güllaç yapraklarını kırarak bu süte batırmalısınız.

Eli yakmayacak dereceye gelen sütü, güllacı hazırlayacağınız tepsinin dibine, 2 kepçe kadar dökün. 

Güllaç yapraklarının yarısını tepsinize göre yerleştirin. Arasına dövülmüş cevizi serptikten sonra, üzerine aynı şekilde yapraklarını dizmeye devam edin.

İşlem bittikten sonra streç filmle kaplayıp, minimum 5 saat kadar dolapta dinlendirin ve servis edeceğiniz esnada bir bardak süt ve şeker karışımını harmanlayarak üzerine gezdirin.

Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Şimdiden afiyet olsun...

Haber Detay Görseli