Cam'dan muayene yapan doktora soruşturma

Elazığ'da hastaları pencereden muayene ettiği iddia edilen doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

Cam'dan muayene yapan doktora soruşturma

Elazığ'ın Baskil ilçesinde hizmet veren Baskil İlçe Hastanesinde görevli bir kadın doktorun, hastaları bina içerisine almayarak, pencereden muayene ettiği iddia edildi. Doktorun bu tutumuna tepki gösteren hastalar, doktor hakkında şikayetçi oldu. 

Şikayetlerin ardından harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, "Bizim de kulağımıza geldi. Bu konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlattık. Gerekli incelemeleri yapıyoruz şuanda. Bize de garip geldi. Biz de bugün öğrendik. Yoksa bu şekilde muayeneye izin verir miyiz?" dedi.

"VATANDAŞA BU YAPILMAZ"

Hastaneye girmeden, pencere önünde muayene olduğunu söyleyen ilçe sakinlerinden Mehmet Kükey, "Yaklaşık 2 ay önce hastaneye gittim. Dizim ağrıyordu. Hastanede tedavi olmak istedim. Doktor Ferda hanıma gittim. Dediler ki Ferda Hanım dışarıdan tedavi ediyor. Pencereden yani, dışarıdan. Ben şaşırdım. Dedim nasıl olur?  Salgın olabilir ama vatandaşa yapılan bu hareket çok zoruma gitti. Yapacak bir şey yok dedim, muayene olmaya gittim. Pencereden neyin var diye sordu. ben de dizim ağrıyor dedim. Tamam dedi, ilaç yazdı. Benden sonra gelen insanları da dışarıdan muayene etti. Hiç içeri almadı. Yapılan hareketi hiç hoş görmedim. Pencereden muayene yapılır mı yapılmaz mı bilmiyorum ama hiç bir şey değil. Vatandaşa bu yapılmaz. Şikayetçiyim." dedi. 

"BİZİ İÇERİ ALMADI"

Suat Çetin ise yaptığı açıklamada, "Bir ay kadar önce rahatsızlığımdan dolayı hastaneye gittim. Doktor Ferda hanıma gittim. bizi içeriye almadı. 3-5 hasta daha oradaydı. Camı açarak, camdan muayene etmeye başladı. 65-70 yaşlarında bir amcayı muayene ettikten sonra reçetesini yazıp gönderdi. Beni de muayene ettikten sonra reçetemi aldım, çıktım. Bizi içeriye almadı." ifadelerine yer verdi.