Çemişgezek'te Dev Tarım Projesi Hayata Geçiyor!

Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder tarafından başlatılan 'Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı Aşısı ile Tarihi Geri Alıyoruz' isimli dev tarım projesi DAP (Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) tarafından onaylandı.

Çemişgezek'te Dev Tarım Projesi Hayata Geçiyor!

Çemişgezek ilçe merkezi ve köylerinde doğal olarak yetişen yabani menengiç ağaçlarına bu kitlesel aşılama programıyla yaklaşık 24.000 adet antepfıstığı aşısı yapılarak kırsal kalkınma yolunda önemli bir adım atılacak.

Çemişgezek ilçesinde tarımsal alanda kalkınmayı hedefleyen ve DAP tarafından onaylanan projenin uygulama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Uygulama çalışmaları kapsamında; yabani menengiç ağaçlarına Antep Fıstığı aşısı öncesi, sonbahar ve ilkbahar dönemi budama faaliyetleri devam ediyor. Budama çalışmalarının tamamlanmasının ardından yabani menengiç ağaçlarına 24.000 "Antep Fıstığı Aşısı" yapılacak.

Projenin uygulama alanlarında incelemelerde bulunan Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder, budama faaliyetlerine katılarak, bu vizyon projenin ilçe ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacağını aktardı.

Projenin bölge insanına hayırlı olmasını temenni eden Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder; “Çemişgezek ilçemizde göreve başladığımız ilk günden itibaren mesai arkadaşlarımızla beraber bu güzide ilçemiz için durmaksızın hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Turizm ve Tarım ilçemizin gelişmesinin iki önemli altın anahtarı olacaktır. Bu kapsamda bir tarımsal kalkınma yakalamak ve tarımsal çeşitliliği üst seviyeye çıkarmak için bölgede Antep fıstığının ihtiyaç duyduğu özel iklim koşullarına haiz, nadir yerlerden biri olan ilçemizdeki yabani menengiç ağaçlarına Antep fıstığı aşısı yaparak bu ağaçları ilçe ekonomisine kazandırmayı hedefledik.

İlçemiz için hazırladığımız turizm ve kültürel projelerimizin yanında, tarımsal alanda da hazırladığımız vizyon projelerimizden biri olan yabani menengiç ağaçlarına fıstık aşılama projemiz kapsamında aşılama öncesi budama çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah budamanın ardından yabani menengiç ağaçlarına yaklaşık 24 000 adet Antep fıstığı aşısı uygulayarak ilçemize çok önemli bir değer katmaya vesile olmanın bahtiyarlığını yaşayacağız. Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) tarafından onaylanan bu projemiz; ilçemize, yöre insanımıza, üreticilerimize hayırlı olsun. Projelerimizin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan'a, DAP İdaresinin değerli yöneticilerine, projelerimizin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emekleri bulunan çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.