CHP'li Milletvekillerinin Gündemi Elazığ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdiği 6 milletvekili doğu ve güneydoğu Anadolu da tarım politikalarını yerinde izlemek ve üreticilerin sorunlarını yerinde tespit etmek üzere Elazığ'a geldi.

CHP'li Milletvekillerinin Gündemi Elazığ

CHP İl teşkilatı tarafından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Elazığ’ın tarım ve hayvancılık politikası masaya yatırıldı.

Haber Detay Görseli

Toplantıya Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ve partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Elazığ’ın sorunları Covid –19 salgını nedeni ile arttı” dedi.

KAPLAN: ELAZIĞ’IN SORUNLARI VARDI BU KORONAVİS İLE BİRLİKTE KAT VE KAT ARTTI

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “ Elazığ’ın sorunları vardı bu koronavis ile birlikte kat ve kat arttı. Bu sorunun çözümü içinde vatandaşlarımızın neler yapabileceği siyasi parti olarak biz kendilerine nasıl yardımcı olabileceğiz nasıl öncü olabileceğimizi ve bunun teknik boyutunun ne olacağı hususunda da gelen kıymetli milletvekillerimiz özellikle tarım politikalarında sorumlu Okan Bey vatandaşlarımız bilgilendirecektir” diye kaydetti. 19 ilde düzenlenen toplantılarından birinin Elazığ’da gerçekleşmesinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sorunları yerinde tespit edeceklerini söyledi.

Haber Detay Görseli

EROL: SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİP VE DİNLEYECEĞİZ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “ Genel merkezimiz 19 ilde tarım ve hayvancılık politikalarının sorunlarının tespiti ile 19 il tespit etti. Bu 19 il arasında Elazığ da var. Çünkü gerçekten Elazığ tarım potansiyeli olan bir kent. Ovalarını olan 3 bir tarafı sularla çevrili yarım ada statüsünde olan bir kent. Elazığ’ın ovalarının değerlendirilmesi Elazığ’da tarım yapan yurttaşlarımızın sorunlarının tespiti ile bugün buradayız. Hem alanda çalışma yaparak köyleri ziyaret edeceğiz sorunları yerinde tespit edip ve dinleyeceğiz. Tabi Elazığ’da arkadaşlarımız gelmişken deprem bölgelerini de ziyaret edeceğiz. TOKİ tarafından depremzedelere yapılan evleri bölgeleri ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullandı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise tarımı açık hava fabrikasına benzeterek CHP olarak bizim gayemiz yeniden köylüyü Milletin efendisi yapmaktır ”dedi.

Haber Detay Görseli

GAYTANCIOĞLU: BİZİM GAYEMİZ YENİDEN KÖYLÜYÜ MİLLETİN EFENDİSİ YAPMAKTIR

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “ Tarım bir açık hava fabrikasıdır. Ne yaparsanız yapın ilklim koşullarından doğadaki olaylardan etkilenir. Tarım hiç büyümeyen bir bebektir. Nasıl ki bebeğinizi yarım saat bile bırakamazsınız sürekli bakmak zorundasınız ise tarımsal üretimde böyledir. Gerek bitkisel üretim gerek hayvansal üretim. Siz çok fazla üretmeye kalkarsınız ancak tüketiminiz bellidir fiyatlar düşer. Az üretirsiniz çok para kazanacağım dersiniz birden bire fiyatlar yükselir o yükselişten bir şey kazanamazsınız o yüzden destekleme şarttır” diyerek kaydetti.

Haber Detay Görseli

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, Cumhuriyet halk partisinin dikili bir ağacı yok diyenlere seslendi. 

ÖZTUNÇ: ŞEKER FABRİKASINI SATTILAR ÖZELLEŞTİRDİLER

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “ Cumhuriyet halk partisinin dikili bir ağacı yok diyenler iller bankasını, Sümer bankı, tekeli ve şeker fabrikasını sattılar özelleştirdiler. Yıllarca Mustafa Kemal Atatürk devamında İsmet Paşa, Ecevit bunların yaptığı bütün ürünler hatta ve hatta daha ileri gideyim Sayın Süleyman Demirel’in yaptıkları hepsini bu hükümet sattı. Milletvekillerini halk seçin nasıl seçsin derseniz tercih sistemi getirin. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ben aynı zamanda Cumhuriyet Halk Parti Meclis üyesiyim Cumhuriyet Halk Partisi olarak siyasi partiler yasasının değişmesi gerektiğini ilk günden bu güne söylüyoruz.

Haber Detay Görseli

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’da, “Türkiye’nin en kuvvetli yönü tarımdı” diyerek kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik” ifadelerini kullandı. 

AYDIN: KENDİ KENDİNE YETEN 7 ÜLKENDEN BİRİYDİK

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “ Türkiye’nin en kuvvetli yönü neydi ilkokulda okuduk tarım kendi kendine yeten 7 ülkenden biriydik. Buğday ambarıydık. İhracat yapıyorduk. Bu çok basit bilgiydi ilk okulda okuduk şimdi ise mısırı samanı ithal eden ülke olduk.

Haber Detay Görseli