Depremzedeler için ikinci kira yardımları başlıyor

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, depremzedeler için devlet tarafından verilen kira yardımlarının yarın başlayacağını duyurdu.

Depremzedeler için ikinci kira yardımları başlıyor

AFAD tarafından yapılacak olan ve İlimizde meydana gelen depremin ardından evleri yıkılan veya konutları ağır hasar gören vatandaşların yararlanabilecekleri kira yardımı ödemelerinin ikincisi Pazartesi günü başlayacak.

Yapılan açıklamada AFAD’ın, Konutları yıkık ve ağır hasarlı olan vatandaşlara T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre,  belirlenen başvuru günlerini telefonlarına kısa mesaj ile bildireceği belirtildi.

Buna göre, T.C. Kimlik Numarasının Son Rakamı; 0 ile bitenler vatandaşlar 29 Haziran – 03 Temmuz, 2 ile bitenler 6-10 Temmuz, 4 ile bitenler 13-17 Temmuz, 6 ile bitenler 20-24 Temmuz, 8 ile bitenler ise 27-31 Temmuz tarihleri arasında AFAD tarafından belirlenen başvuru noktalarına yeni kiraladıkları hasarsız konutun kira kontratı ile birlikte başvurmaları gerekiyor.

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, Afetzedenin kira ödemesinden faydalanabilmesi için kiraladığı yeni konut adresini, “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi” sistemi üzerinden taşımış olması gerektiği belirtilirken, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden adresini taşımamış veya güncellememiş olanlara, kira kontratına sahip olsalar dahi ödeme yapılamayacağı aktarıldı.

Buna göre hasar durumu yıkık ve ağır hasarlı olan ev sahiplerine daha önce 5.000, kiracılara ise 2,500 TL tutarındaki ödemelerin ardından, 2.Ödeme programında ise ev sahiplerine 3.000, kiracılara ise yine 2.500 TL ödeme yapılacak.

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, hasar durumu yıkık ve ağır hasarlı olan ev sahiplerine Ekim Ayında gerçekleştirilecek olan 3.Ödeme programı doğrultusunda 3.000 TL ödeme daha yapılacağı ve toplam 11.000 TL tutarındaki ödeme sonucunda kira yardımının tamamlanacağı aktarılırken, kiracılara ise ekim ayında herhangi bir ödeme yapılmayacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, sürecin Pazartesi günü başlayacağı kira yardımı ödemelerinin 2. Etabında evleri Orta Hasarlı olan ev sahibi veya kiracılara herhangi bir ödeme yapılmayacağı belirtilirken, bu vatandaşlara daha önce 5.000 ve 2.500 TL tutarında ödemeler yapıldığı hatırlatıldı.

Öte yandan yapılan açıklamada, İlimizde kurulan Konteyner Kentlere taşınanlara, Köyler de ikamet edip, kendilerine konteyner tahsis edilenlere, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce kira yardımı yapılanlara, İkinci bir ödeme yapılamayacağı aktarıldı.

29 Haziran Pazartesi gününden İtibaren ödeme yapılacak olan vatandaşların, gerekli belgeleri teslim edecekleri adresler ise şu şekilde olacak;

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

NOT: Kira kontratı olmayan vatandaşlar, elektrik, su, doğalgaz aboneliklerinden birine ait faturalar ile kira yardımını alabilecekler.