Diş Hastanesi'nin ihalesi gerçekleştirildi

Yapılacağı alanla ilgili tartışmalar yaşanan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi'nin ihalesi gerçekleştirildi. Dört firmanın katıldığı ihale, yüzde 15.05 kırım ve 58.847.000.00 TL bedelle Ankara merkezli Oksa İnşaat firmasında kaldı.

Diş Hastanesi'nin ihalesi gerçekleştirildi

Depremde yıkılan Elazığ Ortaokulu yerleşkesine yapılacak olması sebebiyle yöre halkı tarafından eleştirilen Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin ihalesi gerçekleştirildi.

Fırat üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından B3 benzer iş gurubundan ve 725 gün süre ve 69.270.480.44 TL yaklaşık maliyetle çıkılan ihalede verilen teklifler çerçevesinde sınır değer olarak 53.866.294.44 TL olarak belirlendi.

SÜRECE TAM KAPANMA ENGELİ

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından 3 Nisan 2021 tarihinde yapılan açıklamada ihalenin 10 gün içinde yapılacağı belirtilmiş, ancak koronavirüs salgını sebebiyle yapılan 17 günlük tam kapanma yüzünden yapılamamıştı.  Daha önce açıklanan tarihlerde zorunlu sebeplerle yapılamayan Hastane ihalesi,  kademeli normalleşmenin ilk günü olan 17 Mayıs 2021 Pazartesi yapıldı.

FİYAT FARKI YOK

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesinin Yapım işi projesine dört firma katıldı.

Katılımın az olması, yapım süresinin 725 gün yani iki yıl olmasına karşın, şartnamede fiyat farkı ödenememesi maddesinin firmaları temkinli olmaya ittiği ifade ediliyor.
Özellikle demir ve hastane inşaatı olması ve akıllı bina formatında yapılacak olması sebebiyle birçok teknolojik ürün ve sistemlerin iki yıl süre içerisinde maliyetlerinin net öngörülememesin, yarışmanın dört firma arasında geçmesine sebep olduğu dillendiriliyor. 

4 FİRMA KATILDI

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesinin Yapım işi projesine üçü ilimiz firması olmak üzere dört firma katıldı. 

İlimizden şuan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yeraltı Katlı Otopark ve Meydan Düzenleme işini yürüten İmaj Altyapı + Özsal İnşaat ortaklığı, ERFA GRUP-ABDULVAHAP YILMAZ girişim gurubu ile Ziver Petrol şirketlerinin girdiği ihaleyi en uygun fiyatı veren Ankara firması olan OKSA İnşaat, yüzde 15 kırım ve 58.847.000.00 TL bedelle ile kazanmış oldu.

2 YIL İÇERİSİNDE BİTİRİLECEK

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada devlet yatırımlarında öngörülen maksimum sürenin 3 yıl olmasına rağmen kendilerine ayrılan ödeneğin büyük bir kısmını bu sene ayırdıkları için inşaatın kaba inşaatını bu yıl bitireceklerini, kalan kısmını da önümüzdeki yıl tamamlayarak 2 yıl içerisinde bitireceklerini ifade etmişti.

BÖLGENİN EN MODERN HASTANESİ

Geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamada çevre illerdeki diş hekimliği hastanelerinin birçoğu binaların yapısı ve imkânları açısından eski olduğunu belirten Prof. Dr.Göktaş, şunları ifade etmişti: “Bizim hastanemiz tamamen yeni teknolojiye uygun covid-19 nedeniyle anladık ki hastanelerin havalandırma sistemlerinin de yeni teknoloji ile donatılması gerekiyor. Bütün bunlar düşünülerek projemiz hazırlandı çok maliyetli bir proje ve bittiğinde bölgenin en modern hastanesi haline gelecek ve şehrimize ciddi bir hizmet sunmuş olacağız.’’

ELAZIĞ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Doğu Anadolu’da sağlık turizmi açısından önemli iller arasında yer alan Elazığ’ın yapılacak olan yeni diş hastanesi şehir ekonomisine de önemli katkı sağlayacağını ifade eden Rektör Prof.Dr. Göktaş; “Sadece diş hekimliği değil bizim hem üniversite hastanemiz hem de şehir hastanemiz hem de bundan sonra sağlık ile ilgili kurulacak bölümler ilimizi bölgede sağlık alanında cazibe merkezi haline getirecek. Tabi sağlığın cazibesi olmaz ama en azından sağlık anlamında tedavi olma ihtiyacı duyan insanlar kendilerine yakın olan Elazığ’ı tercih etmiş olacaklar.  Bu anlamda Üniversitemizin de hem diş hem de genel sağlık alanında Üniversitemiz hem ilimizin hem de bölgemizin cazibe merkezi haline gelecek” ifadelerini kullanmıştı.

AKADEMİK KADRO SAYISI ARTACAK

Hastanenin bitirilmesi halinde akademisyen sayısını da artıracaklarının altını çizen Prof.Dr. Göktaş; “Hali hazırda 25 civarında akademisyenimiz var bu yıl gelecek yeni kadrolar ile muhtemelen 35-40 civarında olacak. Bazı bölümlerde tek hocamız var. O alanlara yapılacak takviyeler ile akademisyen sayımızı arttıracağız. Birkaç yıl içerisinde akademik altyapımız tıpkı tıp fakültemiz gibi o anlamda da ciddi bir artış olacak. Hocalarımız yavaş yavaş akademik unvanlarını da alıyorlar. İnşallah hastanemiz bittiği zaman hem akademik alt yapısı hem de fiziki alt yapısıyla gurur duyabileceğimiz bir hastane haline gelecek’ dedi.