Elazığ'da sokağa çıkma yasağı başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye genelinde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının olacağını açıklamıştı. Kısıtlama bu gece itibariyle başladı.

Elazığ'da sokağa çıkma yasağı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı arefesi ve bayram boyunca Türkiye’nin 81 şehrinde sokağa çıkma kısıtlamasının olacağını açıklamıştı.

Sokağa çıkma kısıtlaması bu gece itibariyle başladı. Yasak 26 Mayıs saat 00.00’da sona erecek. Elazığ’da sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla birlikte şehir genelinde cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

AÇIK OLACAK YERLER

23 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterebilecek.

Kısıtlamanın olduğu günler, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile ekmek satan bayiler ve tatlıcılar açık olacak.

Vatandaşlar Kısıtlamanın olduğu pazar, pazartesi ve salı günü market, bakkal, manav, kasap, kuru yemişçiler ile online satış yapan yerler kapalı olacak. Bayramın birinci günü, şehit yakınları ve refakatçileri kabir ziyareti yapabilecek. Talep halinde ulaşımları valilik ve kaymakamlıklarca sağlanacak.