Elazığ Turizm Tanıtım Paydaşları Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı

İller ve Destinasyon Tanıtım Çalışmaları kapsamında Elazığ Turizm Tanıtım Paydaşları Ortak Akıl Toplantısı yapıldı.

Elazığ Turizm Tanıtım Paydaşları Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “İller ve Destinasyonları Tanıtım Çalışması” kapsamında iller arası koordinasyonun üst seviyeye taşınması, illerde turizm adına faaliyet gösteren paydaşlarla iş birliği modeli geliştirilmesi, her ilin kendini çok daha güçlü bir şekilde tanıtmasının sağlanması amacıyla Elazığ Turizm Tanıtım Paydaşları ortak Akıl toplantısı katıldı. Toplantıya Elazığ Vali Yardımcıları, Abdullah Demirdağ ve Abdulkerem Abbasoğlu’nun yanı sıra turizm paydaşları katıldı.

DEMİRDAĞ: BÖLGE TURİZMİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ANLAYIŞLA GELİŞTİRİLMESİ TEMEL HEDEFİMİZ

Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Elazığ turizminin ileriye taşınması noktasındaki hedefleri anlattı. “Turizm sektöründe ilimizin rekabet gücünün, pazar payının ve banka değerinin arttırılmasını ön plana çıkarmak istiyoruz. Elazığ ve bölge turizminin sürdürülebilir bir anlayışla geliştirilmesi ve sezonun tüm yıla yayılması amacıyla planlama yapılması özellikle alt yapı çalışmalarının geliştirilmesi bizim temel hedefimiz olmalı. Nitelikli turizm tesisi ve iş gücü sayısının artırılarak yüksek standartlarda hizmet sunumunun sağlanması en önemli hedeflerimizden biri olmalı” dedi.

Haber Detay Görseli

TÜRKMEN: KÜLTÜR DEĞERLERİMİZİ DÜNYA TURİZMİNE SUNMAMIZ GEREKİYOR

Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, amaçlarının deniz, kum, güneş turizmi dışında yılın 12 ayı sürdürülebilir turizm politikaları sunmak olduğunu söyledi. “Bizim bugüne kadar üç beş ay süren ve deniz kum güneşe odaklı olan turizm odağımızı bir şekilde 12 ay 365 gün 4 mevsim ve sadece deniz kum güneş değil daha yaygın bizim ülkemizin topraklarımızın tarihi kültürel ve tabii ki doğa da dahil olmak üzere kültür değerleriyle beraber insanlarımızın bugüne kadar getirdiği kültür değerlerimizle beraber bir şekilde dünya turizmine sunmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber Detay Görseli