Elazığlı hakem Survivor'a katılmak istiyor!

Elazığlı Hakem Semih Öztürk, Survivor yarışmasına katılmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Hakemlik kariyerinin kendisine çok şey kattığını belirten Öztürk 'Yüksek tansiyonlu maçlar yöneten biri olarak, stresi ve heyecanı gören biri olarak Survivor gibi çok zorlu bir arenaya hazır olduğumu ve sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum.' dedi. Bir süre futbolculuk kariyerine de sahip olan Öztürk, yarışmaya katılabilme adına haftada 5 gün antrenman yaptığını da kaydederken, yetkililerden destek istiyor.

Elazığlı hakem Survivor'a katılmak istiyor!

Elazığlı Hakem Semih Öztürk, Tv8’de yayınlanan ve ünlü televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı’nın sunduğu Survivor yarışmasına katılmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kısa sürede Sosyal medyada sesini duyurarak her kesim tarafından övgü ve destekler alan Semih Öztürk, Sporculuktan hakemlik kariyerine ve Survivor’a katılma sürecini değerlendiren Öztürk, Survivor gibi zorlu bir yarışmaya hazır olduğunu ifade ederek Elâzığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan destek beklediğini vurguladı. Survivor gibi zorlu bir arenaya hazır olduğunu kaydeden Semih Öztürk’ün röportajı.

“YAPTIĞIM HER İŞTE EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIM”

*Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misin?

“Elazığlıyım ve 26 yaşındayım.7 kardeşin en küçüğüyüm. İllona isimli güzellik merkezim var. Şu anda güzellik merkezini işletiyorum. Bu zamana kadar yaptığım her işte en iyisini yapmaya çalıştım. Eğitim hayatımın tamamını Elazığ’da gerçekleştirdim. Ben bu şehrin çocuğuyum. Bu topraklarda büyüdüm.  Tabii ki amacım anne ve babamı gururlandırmak ve daha sonrasında Elâzığ halkını gururlandırıp bu güzel havayı ilimize yansıtmak istiyorum.”

“SPOR İLE İÇİ İÇE KALMAK ADINA HAKEMLİĞE BAŞLADIM”

*Sporculuk kariyerin nasıl başladınız? İlimizde futbol hakemliği de yaptınız. Zorlu müsabakalara çıktınız. Sporun içinden gelen birisiniz.

“Ben köy çocuğuyum. Köy çocukları bence sporla doğar. Biz tarlalarda top oynardık. Ortaokulda okul takımındaydım. Okul takımda iken Gençlerbirliği’nin alt yapısına seçildim. Gençlerbirliği’nin alt yapısında bir süre oynadım. Daha sonra yıllarca amatörde oynadım. Hafif sakatlık yaşadım. Daha sonra futbola ara vermek durumunda kaldım. Futbola uzak kaldığım süre içerisinde O zamanki İl Hakem Kurulu Başkanımız Ali Göl benden iyi bir hakem olacağını belirterek hakemliğe başlamamı tavsiye etti. Hakemliğe başvuru yaptım. Hakemliğe başlama hevesim sadece tavsiye üzerine olmadı. Yıllardır hem futbol, hem basketbol olsun, farklı branşlarda yer aldığım için spor ile içi içe kalmak adına hakemliğe başlamak istedim. 2015-2016 sezonunda aday hakem olarak hakemliğe başladım. Birçok müsabakaya çıktım. Aday hakem olarak başladığımızda yeni iken ikinci ayım da amatör müsabakalarda görev almaya başladım. Bu durum kolay değildi. Çünkü aday hakemlere hemen amatör müsabaka vermiyorlardı. Daha sonra İl hakemliğine terfi oldum. İl hakemliğine terfi olduktan sonra amatör müsabakalarda hep hakem olarak görev aldım. Hakemler arasında göze çarptığımı düşünüyordum. Başarılı olmayı süreklilik haline getirince yavaş yavaş zorlu müsabakalara çıkmaya başladım.”

“GEÇEN SEZON TANSİYONU YÜKSEK VE BİRBİRİNDEN ZORLU MÜSABAKALARA ÇIKTIM”

*Sporculuk kariyerinin ve futbol hakemliği yapmanın, böyle zor bir yarışmaya hazırlık üzerindeki etkisine değinebilir misiniz?

“Hakemlikte özellikle geçen sezon tansiyonu yüksek ve birbirinden zorlu müsabakalara çıktım. Yüksek tansiyonlu maçlar yöneten biri olarak, stresi ve heyecanı gören biri olarak Survivor gibi çok zorlu bir arenaya hazır olduğumu ve sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. Hem mental anlamda, hem de fiziksel anlamda. Hakemlik bana çok şey kattı. Özellikle hayata bakış açımı, sabırlı olmayı, stresli ve heyecanı yüksek olan atmosferlerde doğru karar vermeyi öğretti. Hakemlikte en dikkat çeken özelliğim iletişimi iyi kuran bir hakem olmamdı. Sahaya girdiğim andan itibaren futbolcular ile iyi bir iletişim içinde olduğum için zorlu müsabakalar da dahil çıktığım müsabakalar hep iyi geçti. Hiç sıkıntı yaşamadım. Bende top oynadığım için futbolcuların vereceği tepkiyi, duyguyu bildiğim için ona göre hareket ediyordum. Bu nedenle hakemlikte başarılı olmamı sağlayan en önemli etken bu özelliğimdi. Bölgesel klasmana iki defa hakem olarak teklif oldum. Seminer ve FIFA atletik testlerine katıldım. Hakemlik benim için bir tutku.”

“HAKEMLİKTE UNUTAMADIĞIM VE BENİM İÇİN ÖZEL OLAN BİR MAÇ VAR”

*Futbol hakemliği yaptığınız dönemlerde unutamadığınız bir an var mı?

“Hakemlikte en unutamadığım ve benim için özel olan bir maç var. 1. Amatör Lig’de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Kovancılarspor Yolspor’u konuk ediyordu. O maç benim için unutulmaz bir maçtı. İki takım da şampiyonluğa oynuyordu. Bu maç bir de ilimizin yerel kanalı olan Kanal Fırat’tan canlı yayınlandı. Çok zorlu bir maçtı ve 1. Amatör Lig’de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiriyordu. Maç çok gergin başlasa da ben ve yardımcılarım çok güzel yönettik ki verdiğimiz hiçbir karara itiraz olmadı. Televizyon başında izleyen herkes beni tebrik etti ve bu zorlu müsabakayı çok iyi yönettiğimi belirtti. O müsabaka 2-1 bitti ve yenilen takım gelip beni tebrik etti. Bilindiği üzere futbol sahalarında nadir gördüğümüz bir davranıştır. Bu nedenle de bu maç benim için unutulmayacak bir maçtı.”

“SURVIVOR YILLARDIR SÜREGELEN BİR HAYALİM”

*Survivor’a katılma fikri nasıl oluştu?

“Survivor’a başvurma isteğim yeni gelişmedi. Yaklaşık 9 yıldır başvuruda bulunuyorum. 18 yaşına girdiğimden beri başvurumu yapıyorum. Ama bakıldığı zaman önceki başvurularım bu şekilde değildi. Bu sefer gerçekten yapabileceğime inandım ve inanılmaz destekler aldım. Belirli bir kitle yakaladım. Bu durumda bu işi yapabileceğimize olan inancımı arttırdı. Sporculuk kariyerim dolayısıyla da yaşantısına uyum sağlayacağımı düşünüyorum. Survivor benim yıllardır süregelen bir hayalim. Elâzığ halkının desteği ve güveni benim bu arena da yarışabileceğimi gösterdi.”

“ŞU ANDA EFOR TESTLERİ YAPMAYA BAŞLADIM”

*Hazırlıklarınız ne durumda ve ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

“Survior katılmak için hazırlıklarımı devam ediyor. Şu anda efor testleri yapmaya başladım. Gerekli çalışmaları şu anda yapmaya başladım. Kros antrenmanı olsun, diğer koşu testleri de dahil antrenmanlarımı yapıyorum. Haftada 5 gün antrenman yapıyorum ve hazırlıklarımı şimdiden başlayarak o muhteşem arena için yoğun tempoda hazırlanıyorum.”

“ŞEHRİMİZE MUTLULUK YAŞATMAK İSTİYORUM”

*Son olarak neler söylemek istersiniz?

“Ben Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’ndan destek bekliyorum. Kendisi sporun içinden gelen birisi. Sporu çok iyi biliyor. Futbol da oynadı. Hakemleri de çok iyi tanıyor. Kendisi bizim arkamızda olursa çok güçlü oluruz ve gidip Elazığ’ı orada en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum. İlimizdeki yetkililerden de destek bekliyorum. Elazığ olarak bu sene deprem ve koronavirüs gibi sıkıntıları üst üste yaşadık.  Dolayısıyla böyle güzel bir yarışmaya katılarak şehrimize mutluluk yaşatmak istiyorum.”