Elazığlı vatandaşların yaşadığı sıkıntılar bitmek tükenmek bilmiyor

Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların yaşadığı sıkıntılar bitmek tükenmek bilmiyor.

Elazığlı vatandaşların yaşadığı sıkıntılar bitmek tükenmek bilmiyor

Elazığ'da günlük yayın yapan Günışığı Gazetesi Mustafapaşa Mahallesinde ikamet eden vatandaşların sorunlarını dile getirmek için mahalleye gitmiş, sorunları yerinde dinleyip engellemelere rağmen vatandaş'ın sesi olmuştu. Bizlerde Elazığ Online internet medya yayıncılığı olarak bu sese destek verip ilgili haberi siz değerli kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

Malumunuz depremden sonra kentte bir taraftan hasarlı binaların yıkımı sürürken, diğer yandan da TOKİ tarafından yeni konutların yapımı devam ediyor. Yeni konutların hak sahiplerine devri, kura çekilişi, orta hasarlılar gibi birçok sorun hala çözülememişken, bu kez evleri hasar görmeyen vatandaşların yaşadıkları sıkıntılar gündeme geldi.

Haber Detay Görseli

BİNANIN ÖNÜ KAPANDI

Elazığ merkez Mustafapaşa Mahallesinde deprem konutlarının yapımında hasar görmeyen 20 daireli bina sakinleri TOKİ’nin çalışmalarının kendilerine zarar verdiğini ve seslerini kimseye duyuramadıklarını ifade ettiler.

Talimgah sokakta oturan vatandaşlar, binalarının önüne dükkan yapılmasına tepki gösterirken, binanın ön cephesinde bulunan sokağın da inşaat alanı olarak kullanıldığını ve çıkmaz sokak yapıldığını kaydettiler. İnşaat nedeniyle apartmanın önünden geçen yolun kapandığını, dışarı çıkmakta zorlandıklarını belirten vatandaşlar ayrıca, su, elektrik, doğalgaz, internet kesintilerinin de sık sık yaşandığını ifade ederek büyük mağduriyet yaşadıklarını söylediler.

Haber Detay Görseli

"YOLUMUZ YOK, ÇAMUR İÇİNDEYİZ"

Bina sakinlerinden Vahide Süslü, yaşadıkları sorunları gündeme getirerek, "24 Ocak'tan buyana biz hala deprem yaşıyoruz. Evimizin duvarlarına bakın. 5 kat dükkân yapıyorlar, arada baştan aşağı bir boşluk var. Bitişiğimizde duvar vardı. Binamızın duvarını yıktılar. Yalandan bir sıva yaptılar. Yalıtım yapmadılar. Milleti kandırdılar. Yollarımız kapalı. Çamurun içindeyiz. Binanın önünü de inşaat yaptılar, çıkmaz sokak yaptılar. Binamızın arkasına dükkan yaptılar. Her taraf dükkan oldu. Bir deprem olduğunda bu millet nereye gidecek. Yeşil alan yok. Suyumuz, doğalgazımız, elektriğimiz kesiliyor. Bunlardan çektiğimiz yeter artık. Belediye başkanı gelsin bu sorunlarımıza bir çözüm getirsin" diye konuştu.

GÜNIŞIĞI GAZETESİ MUHABİRLERİNE ENGELLEME

Mustafapaşa Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar Elazığ Günışığı Gazetesi muhabirlerine sorunlarını anlatırken, şantiyede yetkili olduğunu söyleyen bir kişi ve inşaat işçileri çekim yapmayı engellemeye çalıştı. Günışığı Gazetesi Muhabirinin cep telefonuna el koymaya çalışan kişi, hiç bir önlem alınmayan şantiye alanında çekim yapılmasının yasak olduğunu söyleyerek muhabire kamusal alandan çıkarmaya çalıştı. Muhabirin etrafını çevreleyen bazı işçiler de fiziksel temasla engellemeye devam etti.

Haber Detay Görseli