Erdoğan, Markar Esayan'ın cenaze törenine katıldı

Markar Esayan son yolculuğuna uğurlandı Başkan Erdoğan ve çok sayıda siyasetçi cenazeye katıldı.

Erdoğan, Markar Esayan'ın cenaze törenine katıldı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MYK üyesi Markar Esayan geçtiğimiz cuma günü hayatını kaybetmişti. Esayan için bugün Meryem Ana Kilisesi'nde bir cenaze merasimi düzenleniyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, birçok milletvekili ve gazeteci arkadaşının da katıldığı cenazede hazır bulundu. Esayan mide kanseri nedeniyel bir buçuk yıldır tedavi görüyordu ve geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Esayan'ın ölümünü duyurmuştu.Haber Detay Görseli

İŞTE KATILAN İSİMLER

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Markar Esayan için Kumkapı Kumkapı Meryem Ana Kilisesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Bakanı Abdühamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Esayan'ın ablaları Nergis Erdik, Arşaluys Agopyan, Nadya Esayan, Hikda Hamamcıyan ve kardeşi Sima Esayan katıldı.Haber Detay Görseli

BAŞKAN ERDOĞAN: DEMOKRASİMİZE YAPTIĞI KATKILARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Başkan Erdoğan da yaptığı bir paylaşımda sevenlerine baş sağlığı dilerken "Ülkemiz siyasetine ve demokrasisine yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız" açıklamasında bulunmuştu. Esayan'ın cenazesi Türk Bayrağına sarılı şekilde cenaze merasiminin yapılacağı alana getirildi.

Başkan Erdoğan ve ailesini Esayan'ın naaşının getirildiği Meryem Ana Kilisesi'nde Ermeni Patriği Sahak Maşalyan karşıladı. Esayan için defin töreni 15.30'da gerçekleştirildi.Haber Detay Görseli

ÇOK SAYIDA SİYASETÇİ VE GAZETECİ KATILDI

Türkiye'de sivil siyasetin, demokrasinin üstün tutulması için verdiği mücadele, eserler ve yazılarıyla tanınan Esayan'ın son yolculuğuna uğurlandığı tören için çok sayıda siyasetçi, gazeteci ve STK başkanı katılım gösterdi.

TÖRENİ ATEŞYAN YÖNETTİ

Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan ve Başrahip Tatul Anuşyan öncülüğündeki ruhani kurulun yer aldığı töreni, Başpiskopos Aram Ateşyan yönetti.

Kilisede yapılan törenin ardından Esayan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracına konularak mezarlığa doğru yola çıktı. Cumhurbaşkanı, Esayan'ın naaşının araca yerleştirilişini bekledikten sonra Ermeni Patriği Sahak Maşalyan'a taziyelerini iletti.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Markar Esayan aynı zamanda partisinin Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Mide kanseri rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede 16 Ekim Cuma günü 51 yaşında vefat eden Esayan, törenin ardından Şişli Ermeni Mezarlığına defnedildi.

MARKAR ESAYAN KİMDİR?

Markar Esayan 4 Şubat 1969'da İstanbul'da doğdu. İlköğretimi Özel Bomonti Ermeni Katolik İlköğretim Okulu'nda, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Lisesi'nde bitirdi. 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimini bitirdi. Birçok gazete ve TV programında fikirlerini aktardı.

Yazılı eserler veren Esayan son olarak AK Parti milletvekilliği ve MYK üyeliği yapıyordu. Geçtiğimiz cuma günü mücadelesini verdiği mide kanserine yenik düştü.