'Evladım gözümün önünde eriyor hiç bir şey yapamıyorum'

Elazığ'da yaşayan SMA Tip 1 ölümcül kas hastası Kerem Ali aylardır yoğun bakımda tedavi görüyor. Aile, tedavi için gereken bütçenin toplanabilmesi için ellerinden geleni yapıyor. Ancak hayırsever herkesin büyük küçük verdikleri destek hayati önem taşıyor. Kerem Ali'nin babası Kenan Yıldırım ayrıca sağlık bakanlığına sesleniyor.

'Evladım gözümün önünde eriyor hiç bir şey yapamıyorum'

Kerem Ali Elazığ’daki SMA Tip 1 Ölümcül Kas hastalarından biri. Küçük bedeni ile bu ağır tedaviye yoğun bakım ünitesinde geçirdiği 6 aydır devam ediyor. O kendinden beklenilenin üzerinde bir güçle hayata sımsıkı sarılırken Tüm Türkiye’nin de onun sesiz çığlığına kulak vermesini istiyor.

Kerem Ali mücadelesine devam ederken ailesi, gönüllü abi ve ablaları onun için Elazığ’ın Ülkenin dört bir yanında onun sesi oluyor.

Kerem Ali’nin tedavisi için Dubai’den alınan teklif 1 Milyon 888 Bin dolar.  Rakam oldukça Yüksek olsa da bir araya getirilmeyecek bir tutar değil Çünkü Kerem Ali Gibi onlarca çocuk için Türkiye Tek Yürek oldu ve defalarca o çocuklara nefes oldu.

Türkiye destek verse de yine de tüm bu eziyetin ortadan kalkması için daha kolay bir yol var. Kerem Ali’nin Babası Sağlık Bakanlığına seslendi. Bizi Görmemezlikten gelmeyin dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından SMA Hastalarının Türkiye’de kullandığı ilaçların kullanımı için tüm kriterlerin kaldırıldığı açıklanmıştı ancak Kerem Ali durumu ağırlaşınca trake açılmak zorunda kaldı. Bu yüzden ilaç hakkını da kaybetti.

Kerem Ali’nin ilacına kavuşabilmesi için 10 ayı kaldı.