Fırat Üniversitesi final sınavlarıyla ilgili 3 senaryo hazırladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime geçen Fırat Üniversitesi final sınavlarıyla ilgili 3 senaryo hazırladı. Hazırlanan 3 senaryoda da final sınavları online olmayacak ve dersliklerde yapılacak. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ hazırlanan 3 senaryonun ayrıntılarını Kanal Fırat Televizyonu'na açıkladı.

Fırat Üniversitesi final sınavlarıyla ilgili 3 senaryo hazırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs tedbirleri kapsamında; Türkiye’deki üniversiteler online eğitime geçti. Fırat Üniversitesi de YÖK’ün kararının ardından online eğitime geçerek dersleri internet üzerinden vermeye başladı. Ancak koronavirüs vaka tablosunun düşüşe geçmesi üzerine Fırat Üniversitesi’nde sınavların online yapılması yerine derslikler de yapılmasına karar verildi. Final sınavlarıyla ilgili Üniversite yönetimi 3 senaryo hazırladı. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, yapılan hazırlıklarla ilgili Kanal Fırat Televizyonu  bilgi verdi.

15 GÜN UYGULAMA EĞİTİMİ OLACAK

Rektör Demirdağ, 15 gün sürecek uygulama eğitimi olacağını belirterek bu uygulama eğitiminin 1 ile 15 Haziran arasında planladıklarını söyledi. Bu tarihlerde uygulama derslerinin yapılacağını ifade eden Rektör Demirdağ, sınavların online olmayacağının altını çizdi.

ÜNİVERSİTE DURUMA GÖRE 3 SENARYO HAZIRLADI

Fırat Üniversitesi’nin final sınavlarıyla ilgili 3 senaryosu var. Salgının durumuna göre bu senaryolar devreye girecek.

BİRİNCİ SENARYO

Rektör Demirdağ’ın Kanal Fırat’a açıkladığı ilk senaryo şöyle; 15 ile 28 Haziran arası final haftası olacak. Sınavlar fakültelerde yapılacak. Bir hafta sonrasında yani 6 Temmuz ile 12 Temmuz arasında bütünleme sınavları gerçekleştirilecek. 13 Temmuzdan sonra da yaz okulu yada yaz stajlarını yapılacak.

İKİNCİ SENARYO

Fırat Üniversitesi’nin açıkladığı ikinci senaryo ise şu şekilde düşünülüyor; 22 Haziran 3 Temmuz arasında final sınavları yapılacak. 11 Temmuz ile 19 Temmuz arasında bütünleme sınavları olacak. 20 Temmuz’dan sonra yaz okulu ve staj yapılacak.

ÜÇÜNCÜ SENARYO

Üçüncü senaryo yani en kötü durumda uygulanacak olan senaryo da şöyle planlandı. 29 Haziran 12 Temmuz arasında finaller yapılacak. 18 Temmuz ile 26 Temmuz’da bütünleme sınavları gerçekleştirilecek. 1 Ağustos tarihinden sonra da yaz okulu ve staj gerçekleşecek. 

PROF. DR. DEMİRBAĞ: DÜŞÜNCEM BİRİNCİ SENARYONUN UYGULANACAĞI YÖNÜNDE

Senaryoları tek tek açıklayan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ “Benim düşüncem birinci senaryonun uygulanacağı yönünde. Tabi salgının durumuna göre bu değişe bilir. Ama bu şekilde giderse birinci senaryoyu uygularız” dedi.