Fırat Üniversitesi 'Güvenli Kampüs' Belgesi Almaya Hak Kazandı

Fırat Üniversitesi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından yapılan incelemelerin ardından 'Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi' alan bölgedeki ikinci üniversite oldu.

Fırat Üniversitesi 'Güvenli Kampüs' Belgesi Almaya Hak Kazandı

COVID-19 salgın döneminde öğrencilerinin ve çalışanlarının sağlığını korumak amacıyla “Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu” kapsamında her türlü önlemi hayata geçiren Fırat Üniversitesi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) denetimlerinden başarıyla geçerek “Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi”ni almaya hak kazandı. Rektörlük binasında gerçekleştirilen belge törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, TSE Malatya İl Müdürü Eraslan Yılmaz ve TSE yetkilileri katıldı.

Törende konuşan TSE Malatya İl Müdürü Eraslan Yılmaz “Fırat Üniversitesi yönetim sistemlerinde bir ilki gerçekleştirdi. Bu kapsamda güvenli kampüs belgesini Rektör hocamıza teslim ettik. İki gün süren denetimler neticesinde başarılı bir dokümantasyon ve alt yapının hazırlanmasını gördükten sonra bu belgenin verilmesi noktasında görüş bildirdik. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah güvenli bir şekilde yüz yüze eğitim devam eder” dedi.

GÖKTAŞ: BU BÖLGEDE BELGEYİ ALAN İKİNCİ ÜNİVERSİTE OLDUK

Doğu Anadolu bölgesinde “Güvenli Kampüs” belgesini alan ikinci üniversite olduklarını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise “Günümüzde artık üniversiteler sadece vermiş oldukları eğitimin kalitesi, yapmış oldukları yayınlar, araştırmaların seviyesiyle kıyaslanmıyor, aynı zamanda kampüslerinin daha yaşanabilir kampüs haline gelebilmesi için çeşitli standartlara uyması gerekiyor. Bu bağlamda üniversitemiz de TSE yetkilileri tarafından denetlendi ve güvenli kampüs belgesini almış olduk. Bu bölgede belgeyi alan ikinci üniversite olduk. Bu aslında yetmez, üniversiteler sürekli gelişen, topluma örnek olan kurumlar bu nedenle biz de TSE’den almış olduğumuz bu belgeyi de kendimize referans alarak üniversitemizi daha iyi yerlere taşımak için hep birlikte gayret edeceğiz. Ben bu belgenin ilimize ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.