Fırat Üniversitesi Online Sınavlarla İlgili Anket Çalışması Başlattı

Koronavirüs salgını nedeniyle Fırat Üniversitesi'nde okuyan binlerce öğrenci sınavların online yapılması için kampanya başlatmıştı. Daha önce sınavların yüz yüze yapılacağına dair açıklama yapan Fırat Üniversitesi rektörlüğü öğrencilerin talebi üzerine anket yapmaya karar verdi.

Fırat Üniversitesi Online Sınavlarla İlgili Anket Çalışması Başlattı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü final sınavlarının haziran ayında sınıflarda yüz yüze yapılacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine binlerce öğrenci bire haftayı aşkın bir süredir, sosyal medyada kampanya başlattılar.  

ÖĞRENCİLERİN TALEBİ ÜLKE GÜNDEMİNE GİRDİ

Öğrencilerin “FinaliUzaktanYapFÜ” etiketli kampanyaları Twitter’da ülke gündemine girerek üçüncü sıraya yerleşmişti. Kampanyanın ardından Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver de öğrencilerin yanında yer aldıklarını ifade eden açıklamalarda bulunmuşlardı.  

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ANKET BAŞLATTI

Salgını gerekçe gösteren öğrencilerin kampanyası sosyal medyada devam ederken Fırat Üniversitesi konuyla ilgili yeni bir karar aldı. Üniversite sınavların online mi yoksa yüz yüze mi yapılmasını öğrencilere sorarak anket başlattı. Fırat Üniversitesi’nin kendi sitesi üzerinden yayınlanan ankette öğrenciler oy kullana bilmeleri için sisteme OBS şifreleriyle giriş yapmaları gerekiyor.

Haber Detay Görseli