Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Mekanik Ventilasyon Kursu

Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından 38. Mekanik Ventilasyon Kursu düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Mekanik Ventilasyon Kursu

38. Mekanik Ventilasyon Kursu Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından gerçekleştirildi.

Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından 38. Mekanik Ventilasyon kursu Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Azize Beştaş’ın öncülüğünde Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kursa Elazığ ve il dışından çok sayıda öğretim üyesi ve araştırma görevlisi katıldı.

DEMİRKIRAN: OLDUKÇA YOĞUN GEÇEN BİR PROGRAM OLDU

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Demirkıran “Türk Yoğun Bakım Derneği’nin mekanik ventilasyon kursunu Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirdik. 38. kursumuzu burada yapmak nasip oldu. İki günlük oldukça yoğun geçen bir program oldu, katılımcı sayısı da oldukça yüksekti, hem Elâzığ’dan hem de çevre illerden katılımcılarla kursumuzu gerçekleştirmiş olduk” dedi.

DİKMEN: KURS YAPACAĞIZ DİYE ELAZIĞ’A SÖZÜMÜZ VARDI

38. Mekanik Ventilasyon Kursu Direktörü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalım DİKMEN ise “uzun zamandır bu kursu yapmayı planlıyorduk. Gelip burada kurs yapacağız diye Elazığ’a sözümüz vardı ama araya giren salgın nedeniyle gecikti. Elâzığ’dan ve çevre illerden gelen doktor arkadaşlarla, meslektaşlarla bir arada olup sunni solunumun nasıl uygulanacağını konuşmak çok büyük keyifti” dedi. Dikmen ayrıca, “son iki yıldır pandemi nedeni ile sunni solunum uygulamalarının önemi ortaya çıktı, herkes tarafından bu görüldü, bizler de bunun uygulayıcıları olarak bilgi alışverişinde bulunmak üzere buraya geldik. Bizi burada çok güzel bir şekilde ağırlayan Fırat Üniversitesi Hastanesi personeline, Fırat Üniversitesi’nin hocalarına ve bütün Elazığ halkına teşekkür ederiz” dedi.