Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi 50. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Türk tarihinin ikinci Cumhuriyet tarihinin ise ilk Veteriner Fakültesi olan Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi 50. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi 50. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

1970 yılında Ankara Üniversitesi’ne bağlı olarak öğretime açılan Fakülte, 11 Nisan 1975'te Fırat Üniversitesi'nin kurulması ile Fırat Üniversitesi'ne bağlı olarak çalışmalarını devam ettirdi.

Bünyesinde 76 Profesör, 16 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 29 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 111 adet akademik personel bulunan Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 50 yıllık süre içerisinde onbinlerce öğrenci mezun etti.

Halen Bin'e yakın öğrenciyle eğitim faaliyetlerini sürdüren Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, modern eğitimin tüm imkânlarını kullanarak, ulusal ve uluslararası alanda diğer üniversitelerle rekabet edecek seviyede hizmetlerini sürdürüyor.

VEDEK (Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) ve Avrupa Birliği ülkeleri veteriner okullarını denetleyen EAEVE (Avrupa Veteriner Eğitimi Kurumları Birliği) üyesi olan Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, EAEVE tarafından 2011 yılında şartlı, 2013 yılında ise tam akreditasyon aldı.

TWİTTER'DA KUTLANACAK

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin 50. Kuruluş yıldönü, sosyal medya platformu Twitter'da kutlanacak.

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı, Fıratunivet Öğrenci topluluğu ve Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma Kulübünün ortak çalışmasıyla Twitter'da #FıratVetFak50Yaşında denilerek Elazığ için bir marka haline gelen Veteriner Fakültesi Fakültesinin 50. Yaşı kutlandı.

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli