Fuad Ülger: Milli Emlak Arsalarını Bizim Bulmamızı İstedi

Mucize Otlar CEO'su ve Mühendis Fuad Ülger, 5 milyon TL'lik bir yatırım yapmak için Milli Emlak'tan arsa istediklerini fakat Milli Emlak'taki yetkililerin arsalarının yerini bilmediklerini, kendilerinin arsayı bulmaları gerektiğini söylediklerini ifade etti.

Fuad Ülger: Milli Emlak Arsalarını Bizim Bulmamızı İstedi

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının konuğu Mucize Otlar CEO’su ve Mühendis iş insanı Fuad Ülger oldu.

Elazığ’da aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında 30 kişi lavanta bahçesi ekmek için yola çıktılar. İş insanı Fuad Ülger, Milli Emlak’tan arsa istediklerini fakat, Milli Emlak yetkililerinin; "Arsalarının yerini bilmediğini kendilerinin giderek arsa bulmaları gerektiğini’ söylediklerini ifade etti.

ÜLGER: TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLERİNDEN BİNDE BİRİ KİRA ALINIYOR

Fuad Ülger, “30 kişi bir araya geldik dedik biz lavanta ekmek istiyoruz. Dediler bizim tek şartımız var. Bizim bağımız bahçemiz yok, bizim paramız var, bizim yerimiz yok, ne yapmamız gerekiyor. Biz de dedik ki 2020’nin sonuna doğru Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir açıklama yaptı. ‘Tıbbi aromatik bitki üretmek isteyen üreticilerimize Milli Emlak arsaları olarak biz destek vermek istiyoruz’ diye. Normalde Milli emlak arsalarının bedeli raiş bedelinin yüzde 3-4’üne tekabül ederken tıbbi aromatik bitki yetiştiricilerinden binde biri kira alınıyor. Yani çok komik rakamlar alıyorlar. Biz de dedik bu işin öncülüğünü yapalım, bir kooperatif kuralım dedik hatta. Sonuç itibariyle biz 30 kişi bu işe girdiğimiz zaman sonuçta 300-400 dekarlık bir lavanta yapacağız. Bunu bir öncü hale getirip yurt dışına lavanta yağı satalım, bir ihracat yapalım dedik” ifadelerini kullandı.

ÜLGER: MİLLİ EMLAK ARSALARINI BİZİM BULMAMIZI İSTEDİ

Fuad Ülger, “Milli Emlak’a gittik, bir muhatap bulduk. Dedik ki böyle bir iş yapmak istiyoruz. Dediler ki ‘sizin en az süreniz bir yıl. Bir yıldan önce sizin evraklarınızın çıkma şansı yok. O da olumlu cevaplanırsa yapabilirsiniz’ diyoruz ki bizim burada toplam yatırım tutarımız 5 milyon lira. 5 milyon liralık bir yatırım yapmak istiyoruz. Bizim önümüzü açmak yönünde bize ne gibi bir şey yapabilirsiniz? Hiçbir şey yapamıyoruz. Tamam biz normal prosedüründe ilerleyelim. Bize yer gösterin. Biz nereden geleceğiz diyeceğiz biz bunu bulduk da burası sizinmiş. Burayı bize kiralayın. Diyor ki ‘onu sen bulacaksın’ Şimdi ben tarlaya gittim. Tarlanın tabelası yok ki Milli Emlak tarlasıdır diye. Ben nereden bulacağım? ‘bulacaksın’ diyor. Biz 2 aydır tarla arıyoruz. Buradan çağrı yapıyorum; Bulan olursa lütfen bize ulaşsın. Biz şehrin merkezinde de yer istemiyoruz. Biz diyoruz ki Elazığ’a 30 kilometre de uzak olsa, 30 kilometreye kadar evet diyoruz. Biz orada 300-400 dönüm kiralık resmi olarak parasını yatıracağımız kiralık bir yer arıyoruz” şeklinde konuştu.

ÜLGER: BU KONUDA LÜTFEN BİZİM ÖNÜMÜZÜ AÇSINLAR

İş insanı Fuad Ülger, “Burada 30 tane girişimci bir yer yapmak istiyoruz. Yetkililer izlerlerse onlardan da rica ediyoruz. Bu konuda lütfen bizim önümüzü açsınlar. Buradan vali beye de, vekillerimize de, herkese de sesleniyorum. Bizim bu konuda önümüzü açmalarını rica ediyorum. 5 milyon TL’lik yatırım yapacağız ama yapamıyoruz. 2020’nin Aralık ayında Sayın Cumhurbaşkanının eşi Emine Hanım bir açıklama yaptı dedi ki tıbbi ve aromatik bitkilerde özellikle lavanta noktasında Türkiye’nin ciddi bir atılım yapması gerekiyor dedi. Çünkü dünyada çok önemli bir ürün. Biz Türkiye’de lavantayı istenilen seviyeye getirmek istiyoruz. Biz de dedik ki biz Sayın Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz. Bu yolda da bir adım atmak istiyoruz. 30 tane genç girişimci olarak ve hepsi meslek sahibi. Hepsi okumuş aklı başında insanlar. Belki bu 5 milyon liranın içerisinde 200’e yakın bir istihdam sağlayacağız” dedi.