Hasar alan yapı ve binaların yıkımı pazartesi günü başlayacak

Elazığ'da hasar alan yapı ve binaların yıkımı gerçekleşiyor. Abdullahpaşa Mahallesi'nde de hasar alan yapı ve binaların yıkımı 17 Ağustos Pazartesi günü itibariyle gerçekleşecek. Elazığ Kanal Fırat'a özel açıklamalarda bulunan Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse ağır hasarlı binalara tebligatların yapıştırıldığını belirterek, pazartesi gününden itibaren de yıkımların gerçekleştirileceğini kaydetti.

Hasar alan yapı ve binaların yıkımı pazartesi günü başlayacak

Abdullahpaşa Mahallesi’nde bulunan ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı binalar kentsel dönüşüm ve hasar alan binalar kapsamında yıkımı gerçekleşecek.

Haber Detay Görseli

KÖSE: 4 ETABIN DA İHALESİ YAPILDI ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse; ağır hasarlı binalara tebligatların yapıştırıldığını belirterek, “24 Ocak’a ilimizde meydana gelen depremde Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışması başlatıldı. Bu çalışmalarla birlikte bazı kısımlar Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. İtiraz süreci de devam ediyordu. Bazı mahallelerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp başlandı. Diğer taraftan da itiraz sonucu beklendi. En sonunda valiliğimizin aldığı kararı ile ağır hasar tespiti olan yerlerde bugün itibariyle tebligatı mahallemizde yapıştırmaya başladık. Ağır hasarlı binalarımız vardı. İnşallah Pazartesi günü itibariyle yıkımlarını gerçekleştireceğiz. Bu bölgelerde de tabii mahallemizin bir bölgesinde riskli alan dediğimiz bölgeye TOKİ tarafından evler yapılmakta. Burada 4 etap şeklinde yapılıyordu. Çok şükür ihalesi yapıldı ve çalışmalarda başladı. Ben bazı mahallelerde görüyorum birinci etap başladı, ihaleleri de devam ediyor. Çok şükür Abdullahpaşa mahallesinde 4 etabın da ihalesi yapıldı çalışmalar başladı” dedi.

Haber Detay Görseli

KÖSE: VATANDAŞ KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN YARALANIYOR

Muhtar Köse, Elazığ Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınan alanlar için ise müracaatların, mahallenin taziye evinde devam ettiğini belirterek, “Belediye kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Taziye evimizde vatandaşların talep formu oluşturuldu. Vatandaşlarımız orada taleplerini almakta. Şu an bu yıkımlar gerçekleştikten sonra, yıkımdan önce ekip tarafından buranın riskli alan türü alınıyor. Vatandaşın cebinden para çıkmaması için yıkan firma tarafından karot numuneleri alınıyor ve vatandaş kentsel dönüşümden yaralanıyor. Ağır hasarlı binalarımız yıkılıyor” diye kaydetti.

KÖSE: KENTSEL DÖNÜŞÜMLERDEN FAYDALANACAKLAR

Evlerinin hasar durumu ile ilgili mahkeme sürecini başlatan mahalle sakinlerine seslenen Köse, “Vatandaşlarımız kendi binalarını mahkemeye vermişse burası ağır hasar değil hafif hasar veya burası orta hasar değil az hasarlı şeklinde mahkemeye vermişse eğer en geç pazartesi günü Elâzığ Belediyesi Yapı Kontrolü Müdürlüğüne gitsinler mahkeme kağıdı ile çünkü pazartesi yıkım başlayacak. Vatandaşa duyurusunu yapalım. Mahkemelik bir durum varsa hemen vermeleri gerekir. Çok şükür Allah bir daha bize bu afetleri göstermesin. Vatandaşlarımız rahat olsun. Diğer kalan orta ve az hasarlı binalarımızda belediyenin dönüşümü içerisinde. Projeleri beklesinler. Projeler ortaya çıkacak. Belediye yetki verip belediye de onları ihaleye sokacak. O zaman yıkım gerçekleştiği zaman karot numuneleri alınacak. Ondan sonra kentsel dönüşümlerden faydalanacaklar” ifadelerine yer verdi.

KÖSE: HEPİMİZ EVLERİMİZE TEKRARDAN GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, “Yıl sonuna kadar bir kısım evler bitecek. Vatandaşlarımızda rahatlayacak. Mahallede yaşam hayatına devam edecekler. Konteynerlerde kalan vatandaşlarımız var. Bende dahil konteyner kentte kalıyorum. Mahallede en son evini taşıyan benim. Deprem anında kendi hayatımızın ailemizin hayatımızı düşünmedik mahalle sakinlerimizin hayatını düşündük. Bunu görenler görür bilenlerde biliyor. 20 metre karelik bir yerde kalıyoruz. Hepimiz evlerimize tekrardan geri dönmek istiyoruz. İnşallah  bizde gecemizi gündüzümüze katarak uğraşıyoruz ki insanlar evlerine kavuşsun” açıklamalarını yaptı.

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli