Hasarlı bina tahliye edilmek için neyi bekliyor?

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından hafif hasar raporu verilen Fırat Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı binasına artçı depremlerin ardından hasarlı raporu verildi. Ancak geçen zaman içerisinde binanın tahliye edilmemesi çalışanları tedirgin ediyor.

Hasarlı bina tahliye edilmek için neyi bekliyor?

24 Ocak tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Fırat Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yer aldığı bina için hafif hasar raporu verildi. Ancak daha sonra meydana gelen 2 bin civarı artçı depremde binada hasarlar oluşmaya başladı.

BETON KALİTESİ C8’İN ÇOK ALTINDA ÇIKTI

Bunun üzerinde 14 Şubat tarihinde Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından oluşturulan bilirkişi heyeti binada tekrar inceleme yaptı ve 6 adet karot numunesi aldı. Karot numuneleri Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Laboratuvarında test edildi ve ortama basınç dayanımı 4.0 MPa olarak belirlendi. Bu dayanım minimum beton sınıfı olan C8/10’un çok altında olduğu söz konusu binanın TBDY-2018’e göre gerekli yapısal performansı sağlamadığı belirtildi.

HASARLI BİNA TAHLİYE EDİLMEDİ

Rapor 24 Şubat tarihinde hazırlandı ve o tarihte Fırat Üniversitesi Rektörlüğü’ne iletildi. Rapor sonucuna göre binanın tahliye edilmesi gerekiyordu. Ancak o tarihten sonra binada tahliye işlemi uygulanmadı. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışanları binada hizmet vermeye devam ediyor. Hasar raporlu olan binada çalışan personeller tedirgin olduklarını ve korkuyla çalıştıklarını ifade ediyorlar.