Hazarbaba'da büyük hayal kırıklığı

Hafta sonu tatilini fırsat bilerek şehrimizin önemli kış turizm merkezine giden vatandaşlar, büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar.

Hazarbaba'da büyük hayal kırıklığı

İlimizin önemli turizm merkezlerinden olan Hazarbaba Kayak Merkezi ile ilgili Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ile tesisten sorumlu İl Özel İdare yetkililerinin tesisin tüm eksikliklerinin giderilerek halkın hizmetine sunulduğu yönündeki açıklamalarına güvenerek Hazarbaba Kayak Merkezine gidenler büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar.

ÇOCUK KIZAĞI İÇİN UZUN KUYRUK

Elazığ başta olmak üzere Diyarbakır, Tunceli ve Malatya’dan kayak merkezine aileleriyle birlikte gelen vatandaşlar, gördükleri manzara ile büyük bir şaşkınlık yaşıyorlar.
Çok ucuz bir bedelle satılmasına rağmen yeterli miktarda alınmayan çocuk kayakları için vatandaşlar saatlerce sıra bekliyor.

Çocuğu için plastik kızak aleti kiralamak için 77. Sıraya isim yazdırıp beklediğini ifade eden bir vatandaş; çok ucuz olan çocuk kızaklarını dahi fazla miktarda almayı düşünemeyen yöneticilerin  bunun üstüne birde merkeze ilgi beklemelerinin büyük bir öngörüsüzlük ve hata olduğunu söyledi.

KAYAK TAKIMLARI DA OLDUKÇA YETERSİZ

Çocukların kullandığı plastik kızak aparatı noktasında  hazırlıksız olan işletme, büyüklerin kullandığı kayak takımı konusunda da sınıfta kaldı.Gerek araç ve gereçlerin eksikliği,gerekse kayak kiralayıp kaymak isteyen amatör  vatandaşlara hizmet noktasında personellerin gerekli ihtiyaçlara cevap veremediği görüldü.

ANONS CİHAZI BİLE ÇALIŞMIYOR

İl Valisi ve yetkililerin açıklamalarına güvenerek çocuklarını da alarak ailece Hazarbaba Kayak Merkezine gelen vatandaşlar, kayak konusunda yaşadıkları sıkıntıya ilaveten kaybettikleri cüzdan ya da eşyaların duyurulması ya da farklı duyurular için gerekli anons sisteminin dahi arızalı gerçeğini öğrenince bir şok daha yaşıyorlar. 

SU YOK,ÇÖP VAR!

Hazarbaba kayak merkezine gelen günü birlik tatilciler kayak takımlarının kiralandığı bölümün ve kafeteryanın girişinde büyük çöp torbalarıyla karşılanması ise tam bir akıl tutulması.Saat 2 buçukta kafeteryadan su almak isteyen vatandaşlara suyun bittiğini yerine pişkin bir edayla "soda var, kola var"diyerek tiye alan personellere vatandaşlar tepki gösterdi .Yine kızak takımlarının kiralandığı alanda Sucuk ekmek hizmetinin ise su gibi bittiği söylenirken, Hazarbaba kayak merkezine gelen vatandaşların hafta sonunda amatör bir ruhla işletilen tesisin günü birlik tatilcilere dahi cevap veremediklerini belirttiler. 

BU TESİS BU KAFAYLA ASLA...

Şehrimiz ve kış turizmi için önemli bir merkez olan, yeterli kar yağışı sebebiyle halkın akın ettiği halde en basit kayak talepleri bile karşılanmayan Hazarbaba kayak Merkezi’nin bu kafa, bu mantalite ve zihniyetle çalıştırılması ve şehrin tanıtımına  katkı sunması bir kenara, tıpkı kanyonlarda olduğu gibi şehrin olumsuz tanıtımına katkı sunduğuna vurgu yapan vatandaşlar, sezon bitmeden bu konuya el atılarak çözüm üretilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Kaynak: Elazığ Haber Ayrıntı Gazetesi

Hazarbaba'da büyük hayal kırıklığı
Hazarbaba'da büyük hayal kırıklığı
Hazarbaba'da büyük hayal kırıklığı
Hazarbaba'da büyük hayal kırıklığı
Hazarbaba'da büyük hayal kırıklığı