İkinci el araba fiyatları neden yükseliyor!

İkinci el araba almak isteyen vatandaşların uğrak yeri olan Sahibinden.com'da fırsatçılar kol geziyor. 'Opsiyonlandı' yalanıyla fiyatlar artırılıyor.

İkinci el araba fiyatları neden yükseliyor!

İkinci el araba fiyatları o kadar sert yükseldi ki araç almak isteyen vatandaşlar kara kara düşünür oldu. İkinci el araba fiyatları sıfır araba fiyatlarını bile geçerken oynanan oyunlardan biri de sahibinden.com'daki "opsiyonlandı" yalanı oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle sıfır arabalara üretimi ciddi oranda yavaşlarken ikinci el arabalara olan talebi artırdı. Artan talep karşısında ikinci el araba fiyatları tavan yaparken bir de fırsatçıların vatandaşa oynadığı oyunlar bu duruma eklendi.

Araç sahiplerine yapılacak fiyat artışına ilişkin sahte rakamlar veren fırsatçılar araba fiyatlarında doğal bir artış yaşandığına ilişkin izlenim oluşturmaya çalışıyor.

SAHİBİNDEN’DEKİ “OPSİYONLANDI” YALANI

İkinci el araba fiyatlarını artırmak isteyen fırsatçıların oynadığı oyunlardan biri de Sahibinden.com’daki “opsiyonlandı” yalanı oluyor. Sahibiden.com gibi sitelerde sahte ilanlar açıp yüksek fiyat gösterilen araçlarına “opsiyonlandı” yalanını yazan fırsatçılar, ilana koyulan marka ve modeldeki araçların sahibinden.com sitesinden kolaylıkla satılabildiğini gösteriyorlar.

Kaynak:Milli Gazete