İl Başkanı Akın: Özel sektörde istihdam oluşturulması gerekiyor

Elazığ'ın en büyük sorununun gençlerin işsizliği olduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, özel sektörde istihdam oluşturulması gerektiğini söyledi.

İl Başkanı Akın: Özel sektörde istihdam oluşturulması gerekiyor

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ’ın en büyük sorununun gençlerin işsizliği olduğunu söyledi.

AKIN: GENÇLER BOŞUNA MI DİRSEK ÇÜRÜTÜYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarına işe girmenin zor olduğunu ifade eden Abdullah Akın, Elazığ’ımızın gerçek sorunlarını konuşacak olursak, ne bitmeyen stadyumdur, ne Hazarbaba kayak merkezine kurulan büyük salıncaktır, ne de orduevine yapılan battı çıktıdır. Elazığ’ın gerçek gündemi ve sorunu Gençlerimizin işsizliğidir. Neden! çünkü gençlerimiz iş bulamıyor.

Çoğunluğu memur olan memleketimizde bildiğiniz üzere eskiden kamuda işe girmek kolaydı. Bende bir işçi çocuğuyum. Ancak biliyoruz ki şu an kamu kuruluşlarında işe girmek çok zorlaştı. Ve yeni nesil işsizlikten kırılıyor bunu hepimiz biliyoruz.

Elazığ’da her evde mutlaka birinin oğlu, kızı, torunu veya yeğeni işsiz. Bu kadar gencimizi kamuda istihdam etmek zaten çok zor. Bu yüzden özel sektörde istihdam oluşturmak gerekiyor. Bu çok açık bir gerçektir. Şu an iş bulamayan tertemiz gençlerimiz bir bakıyorsunuz ya intiharın eşiğine gelmiş ya yollara düşmüş anadan babadan ayrı gurbette iş arıyor. İşte en son Samsun’da bir gencimiz eline iş-aş yazıp intihar etti.

Elazığ’ımızda çocuklarımızın bu noktaya gelmeyeceğinin kimse garantisini veremez, neden! çünkü iş yok. Anne babalar olarak bizler şu an ve gelecekte çocuklarımızın kimseye muhtaç olmasını istemiyorsak doğru adımlar atmak zorundayız.

Bakınız En büyük üniversite buraya kurulmuş, çeşitli bölümlerden yılda binlerce öğrenci mezun oluyor. Bu çocukların çoğu Elazığ’ın çocukları. Dönüp bakın Hepsi işsiz hepsi KPSS ye hazırlanıyor. Niçin iş yok. Oradan birileri çıkmış diyor ki Elazığ’da işsizlik yok, iş beğenmemezlik var. El insaf diyorum. Olabilir 2-3 tane insan belki bunu yapmıştır. Ama bunu genele yayamazsınız. Ne bekliyorduk, Mühendis, öğretmen, teknik eleman gelip yer mi temizleyecek, kazma kürekte mi çalışacak. Aileler çocuklarını bunun için mi bu kadar okutup emek veriyor alın teri döküyorlar. Gençler boşuna mı dirsek çürütüyor. Yılda 1000 tane Elazığlı mezun” ifadelerini kullandı.

AKIN: İŞİNİ KURUP İNSAN İSTİHDAM ETMEKTİR

Akın, “Bakınız burası Elazığ sanayi sitesi, binalar harabeye dönmüş, eskimiş, insanların aracını park edecekleri yer yok. Hiç çıkıp bir güne birgün şu sanayi sitesini bir ziyaret edip buraların halini gördünüz mü? Burada ki sanayi esnafı bu küçücük yerde nasıl işini büyütsün soruyorum size? Öyle ya işini büyütecek ki adam çalıştırsın istihdam oluştursun ilimize katkısı olsun daha iyi hizmet versin.

Elazığ sanayisinin kalkınması ve gençlerimizin iş bulabilmesi için, Sanayideki harabeye dönmüş işyerlerinin yerinin değiştirilmesi veya binaların yeniden yapılması için, niçin bütçe istenip yapılmıyor? Bunun için ne bekleniyor? 18 yıldır hükümetsiniz niçin bugüne kadar yapılmadı? Benim önerim bir an önce sanayi sitesinin yeri değiştirilip büyütülerek en az 200m2-500m2-1000m2 ve 2000 m2 kapalı alana sahip dükkanların yapılması gerekmektedir, Bu da yetmez, Elazığ’ımızda yüzlerce yeni iş kurmak isteyen girişimcilerimiz var, ben aynı zamanda bir işadamı olarak ilin yetki sahiplerine soruyorum bana boş imalathaneler, boş işlikler göstersinler. Şu an Elazığ’da İŞGEM yerleşkelerinin tamamı doludur. Bir tane boş dükkan yok. Nerede iş kuracak bu girişimci ve yatırımcı soruyorum size? Senin görevin Elazığ’a iş geliştirme alanları açmaktır, girişimcinin görevi ise gelip oraya yerleşip işini kurup insan istihdam etmektir” şeklinde konuştu.

AKIN: NE ÖNLEMLER ALMIŞSA BUNU AÇIKLAYIP GÖSTERİP MİLLETİMİZİ RAHATLATMALIDIR

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “Malatya’da teslim edilmeyen ev kalmadı ama gelin görün ki Elazığ’da hala millet konteynırlarda 2. kışını geçiriyor. Kesinlikle Depremde evleri hasar gören ve oturulamayacak durumda olan vatandaşlarımızdan tek kuruş alınmadan evleri yapılıp teslim edilmelidir. Bunun hiç bir izahı olamaz. Hala daha bu milletin 2 kış boyunca konteynırlarda oturmasına benim vicdanım el vermiyor. Yeniden bir deprem geçirmeyeceğimizin garantisi yok. Bunun için ne tür önlemler alındı. Toplanma ve sığınma alanlarının durumu çok yetersiz, bunlar için neler yapılıyor? Sorumlusu çıkıp ne önlemler almışsa bunu açıklayıp gösterip milletimizi rahatlatmalıdır” dedi.