İl Müdürü Pirinçci:'Elazığ'da yeni bir hasar tespit çalışması yapılacak'

Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrası, teknik ekipler tarafından gerçekleştirilen incelemeler neticesinde çeşitli sebeplerle hanesine bakılamayan vatandaşlar için yeni bir hasar tespit çalışmasının yapılmaya başlandığı belirtildi.

İl Müdürü Pirinçci:'Elazığ'da yeni bir hasar tespit çalışması yapılacak'

Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrası, teknik ekipler tarafından gerçekleştirilen incelemeler neticesinde çeşitli sebeplerle hanesine bakılamayan ve https://hasartespit.csb.gov.tr/ adresinde yer alan sistemde hasar durumu belli olmayan veya hanesine girilemediği belirlenen yapılarla ilgili yeniden hasar tespit çalışmasının gerçekleştirileceği öğrenildi.

İLK İNCELEME SİVRİCE İLÇESİ’NDEN BAŞLAYACAK

İl Müdürlüğü'nden yayınlanan basın bildirisine göre tespiti yapılmamış yapıların incelemelerinin 12-16 Ekim tarihleri arasında belirleneceği ifade edildi. Çalışmalar kapsamında ilk inceleme programının depremin meydana geldiği merkez üssü olan Sivrice ilçesi ve ilçeye bağlı köylerde başlandığı ve bu çalışmasının 16 Ekim Cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi. Başlatılan hasar tespit çalışması kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin Sivrice ilçesi sonrası diğer ilçelerde ve köylerde de aynı şekilde incelemelerde bulunacağı bilgisine yer verildi.

Haber Detay Görseli

PİRİNÇCİ: EKİP OLARAK CİDDİ MESAİ HARCIYORUZ

Konuyla ilgili bilgiler veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci; 24 Ocak deprem sonrasında ekip olarak ciddi anlamda mesai harcadıkları belirtirken bu çalışmaların hala devam ettiği bilgisine yer verdi. Henüz işlem yapılmamış yapıların hasar tespit çalışmalarına depremin meydana geldiği merkez üssü olan Sivrice’den başladıklarını belirten İl Müdürü Mustafa Pirinçci, vatandaşların hassasiyetlerini bildiklerini ve bu doğrultuda ekiplerin diğer ilçeler ve ardından da Elazığ Merkez ve bağlı köylerinde de çalışmaları en kısa süre içinde tamamlayacaklarını ifade etti.

Haber Detay Görseli