İşte Elazığspor'un toplam borcu

Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, transfer tahtasının açılabilmesi adına 84 dosyanın çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

İşte Elazığspor'un toplam borcu

Elazığspor Kulübü’nde yeni sezon antrenmanları Teknik Direktör Levent Eriş yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanlarla yoğun bir şekilde devam ederken, Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk de tesislerde takımın çalışmalarını yakından takip ediyor.

"TRANSFER TAHTASININ AÇILMA İHTİMALİNE KARŞI"

Başkan Selçuk Öztürk bir yandan takımı izlerken bir yandan da transfer tahtasının açılabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. 2020-2021 Futbol Sezonu’na TFF 2. Lig’den devam edecek olan temsilcimiz yeni sezona mevcut kadroyu korumasının yanı sıra nokta transferlerle takviye yaparak güçlendirmeyi arzuluyor. Transfer tahtasının açılma ihtimaline karşı Başkan Selçuk Öztürk dış transfer konusunda bazı futbolcularla temas halinde.

“KAMUOYUNDA TRANSFERLERLE İLGİLİ ÇIKAN İSİMLERİN HEPSİYLE GÖRÜŞMESEK DE BAZI İSİMLERLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Transfere engel borçların ortadan kaldırılma olasılığına karşılık kadroyu güçlendirme çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Selçuk Öztürk gazetemize yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi Elazığspor Kulübümüzün transfer tahtası kapalı. Bu sorunu çözebilme adına borcumuz olan oyuncularla görüşmeye başladık ve yoğun bir şekilde bu görüşmeleri devam ettiriyoruz. Transfer tahtasının açılabilmesi adına elimizden geleni yapacağız. Tahtanın açılma olasılığına karşı dış transfer konusunda görüştüğümüz isimler de var. Kamuoyunda transferlerle ilgili çıkan isimlerin hepsiyle görüşmesek de bazı isimlerle görüşüyoruz.” dedi.

“TRANSFER TAHTASINI AÇABİLME ADINA KAYNAK ARAYIŞLARIMIZ SÜRÜYOR”

Transfer tahtasını açabilme adına kaynak arayışlarını sürdürdüklerini ve bu konuda çalışma gerçekleştirdiklerini de dile getiren Elazığsor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk; “Transfer tahtasını açabilme adına kaynak arayışlarımız sürüyor. Zaten Elazığspor konusunda Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları, milletvekillerimiz ve Çetin Oktay Kaldırım valimizle birlikte sürekli irtibat halindeyiz. Transfer tahtasından kaynak arayışlarına kadar bütün konularda her dakika iletişim halindeyiz. Transfer tahtasını açabilmek için uğraşacağız.” ifadelerinde bulundu.

"6 NOKTA TRANSFER, 200 DE GENÇ OYUNCU"

Eğer transfer tahtası açıldığı takdirde dış transferde 6 nokta takviye yaparak kadroyu güçlendireceklerini kaydeden Selçuk Öztürk; “Transfer tahtasını açabilirsek transfer konusunda fazla bir abartma yapma niyetinde değiliz. Nokta transferler yapacağız. 6 oyuncu kadar nokta transfer yaparak 200 tane de genç yetenek, yani gelecek vadeden arkadaşlarımızı kulübe kazandırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“TRANSFER TAHTASINDA SORUN YAŞANABİLİR!”

Transfere engel borçların ortadan kaldırılması konusunda sorunlarla karşılaşabileceklerini de hatırlatan Başkan Öztürk; “Şunu da belirtmek gerekir; tahtayı açabilmek adına mesai harcayacağız ancak transfere engel borcumuz olan oyuncuların kulübün durumunu gözetmemesi gibi sorunlarla da karşı karşıya kalabiliriz. Geçtiğimiz sefer böyle bir sorunla karşı karşıya kalmıştık. Hatırlayın akşam saat 21:00’de açabilmiştik tahtayı.”

“ELAZIĞSPOR KULÜBÜ’NÜN TRANSFER TAHTASINDA TOPLAM 84 DOSYASI VAR”

Temsilcimizde transfere engel toplam 84 dosyanın bulunduğunu ve bu dosyaların bazılarının çözüme kavuştuğunu açıklayan Elazığspor Kulübü Başkanı Öztürk; “Elazığspor Kulübü’nün transfere engel 84 tane dosyası bulunuyor. Yani transfer tahtasının açılmasının önünde 84 tane sorun anlamına geliyor bu durum. 84 dosyanın her biriyle tek tek uğraşacağız mecburen. Ancak şu aşamada FIFA ve yerli oyuncu dosyalarımızın toplamı 84’tür. Bu dosyalardan dediğim gibi bir kısmını çözüme kavuşturdum ancak bir kısmı hala duruyor.” dedi.

“84 DOSYAYA OLAN TOPLAM BORÇ 23 MİLYON 700 BİN TL!”

Bu 84 dosyaya olan toplam borcun 23 Milyon 700 Bin TL olduğunun da altını çizen Başkan Selçuk Öztürk, döviz kuru farkından ötürü temsilcimizin zarar ettiğini kaydetti. Selçuk Öztürk; “84 dosyanın toplam maliyeti bize, döviz kurunun yükselmesiyle birlikte 23 Milyon 700 Bin TL’dir. Yani 84 dosyaya kurun yükselmesiyle olan borcumuzun maliyetidir bu. Ayrıca döviz kurunun farkından ötürü şu aşamada 3 Milyon 700 Bin TL kadar Elazığspor Kulübü zarar halindedir.”ifadelerinde bulundu.

“KULÜBÜ KONGREDE DEVRALDIĞIMIZDAN BUGÜNE KADAR 3 MİLYON TL’DEN FAZLA BİR ZARAR VAR”

Öte yandan Başkan Selçuk Öztürk önemli bir açıklamada bulundu. Kendilerinin göreve geldiği günden bugüne kadar bordo-beyazlı kulübün 3 Milyon 700 Bin TL zararda olduğunu kaydeden Öztürk, kendilerinden önceki yönetimin kur farklarını hesap etmediğini ve bu yüzden ötürü toplam borcun arttığını dile getirdi. Öztürk; “Bunu daha da açmak gerekirse; biz kulübü kongrede devraldığımızdan bugüne kadar 3 Milyon TL’den fazla bir zarar var. Çünkü bizim geçmiş yönetimimizden sonra belediye yönetimi gelmişti. Daha sonra İrfan Yumakgil ve Kayyum yönetimi sürecindeki kur farkları hesap edilmemiş. Döviz kuru yükselme farkları Elazığspor Kulübü’nün borçlarına yansıtılmamış. Biz bu konunun üzerinde titizlikle durduk ve bunları hesapladık. Yaklaşık kur farkından ötürü 3 Milyon 700 Bin TL civarında borcumuz arttı.” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞSPOR KULÜBÜ’NÜN TOPLAM BORCU YAKLAŞIK 49 MİLYON TL’DİR”

Döviz kurlarını geçmiş yönetimlerin güncellemediğini, bundan ötürü de kulübün toplam borcunun 45 Milyon 700 Bin TL değil, yaklaşık 49 Milyon TL olduğunu da sözlerine ekleyen Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk; “Bu benim ya da bizim yönetimimizin hatası değil. Ben devraldığımda da döviz kurunu güncellememişler. Biz kulübü 45 Milyon 700 Bin TL borç ile devraldık. Aslında bu borç 45 Milyon 700 Bin TL değil, Elazığspor Kulübü’nün toplam borcu yaklaşık 49 Milyon TL’dir. Kamuoyu bunu bilmeli. Kur güncellenmediği için borcumuz aslında daha fazla.”diyerek sözlerini noktaladı.

İbrahim KARAKULAK