Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt: 'Kahveciler Mağdur'

Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt, kahvecilerin mağdur olduğunu belirterek, 'Koronadan değil, işsizlikten öleceğiz' dedi.

Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt: 'Kahveciler Mağdur'

Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt, 9 aydır kahvecilerin iş yapamadığını söyledi.

BOZKURT: ESNAFIMIZIN MAĞDURİYETİ GÖZLE GÖRÜLÜR

Başkan Bozkurt, “Kahveciler 8-9 aydır doğru düzgün siftah yapmadan eve gidiyor. Çocuklarının ihtiyaçlarını göremiyorlar. Bu konuda çok mağdur esnafımızın. Esnafımızın mağduriyeti gözle görülür. Herkes mağdur”dedi.

Haber Detay Görseli

BOZKURT: HİÇBİR YERDEN YARDIM GELMEDİ

Deprem nedeniyle esnafa verilen krediden kahvecilerin faydalanmadığını ifade eden Bozkurt, “Deprem nedeniyle kısmen 50 bin lira faizsiz kredi aldılar. Onunda günü geldi. Ödemeye de sıkıştılar. Yok ki ödesinler. Kiralar hat safhada. Keşke kahveler açılmasaydı da dükkan sahipleri kirayı verin günü geçiyor demeseydi. Kahvecilerimiz perişandır. Büyük mağduriyeti kahveciler çekiyor. Neden çekiyor? Her esnaf KOSGEB’ten para aldı. Kahveci alamdı. KOSGEB’ten bir kahvecim alamadı. Hiçbir yerden yardım gelmedi. Giden valimiz Ramazan’da koli verdi biraz kahvecilerimize. En ufak destek başka yerden gelmedi. Parasal olarak ne vali beyden ne de belediyeden para verilmedi. Piyasaya da sorun” diye kaydetti.

BOZKURT: BİR AN EVVEL KAHVELERİMİZDE OYUNLARI SERBEST ETSİNLER

Başkan Bozkurt, korona virüsten ölmeyen kahvecilerin, işsizlikten öleceğini belirterek, “En başta sigara bizi öldürdü. Deprem bizi öldürdü şimdi de pandemi öldürdü. Koronadan kahveci esnafı ölmez. Biz koronadan değil işsizlikten öleceğiz. Kahvecinin ekonomik durumu yok. Büyüklerimizden rica ediyoruz; bir an evvel kahvelerimizde oyunları serbest etsinler. Ekonomi konusunda zaten yardım eden yok. Ama kendi ayaklarının üzerinde durması için bir an evvel oyunların serbest olması lazım” ifadelerini kullandı.