Meteoroloji Bölge Müdürü Kaya'dan yoğun kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya, Elazığ'da ki hava olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salı ve Çarşamba günü şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı hafta sonu itibari ile yeniden yüzünü gösterecek. Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya Cumartesi gününden itibaren il genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını söyledi.

Meteoroloji Bölge Müdürü Kaya'dan yoğun kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya, Elazığ’da ki hava olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salı ve Çarşamba günü şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı hafta sonu itibari ile yeniden yüzünü gösterecek.

KAYA: SOĞUK VE YAĞIŞLI BİR HAVANIN ETKİSİNİ GÖRÜLECEK

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya; “Yapmış olduğumuz son analizlerimize göre ilimiz genelinde hava bugün ve yarın parçalı az bulutlu, sabah saatleri sis ve yer yer puslu geçmesini bekliyoruz. Cumartesi gününden itibaren ilimizin geneli soğuk ve yağışlı bir havanın etkisini görecektir. İlimiz ve genelinde havanın kar şeklinde olmasını bekliyoruz. Sıcaklıklar bu geceden itibaren mevsim normallerinin 4 ile 8 derece altına inerek gece en düşük sıcaklıklarımız -14 ve -12 derece, en yüksek sıcaklıklarımızın ise -8 derece civarında olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya

KAYA: DON VE BUZLANMA OLAYLARI MEYDANA GELECEK

Soğuk ve yağışlı havanın etkisi ile oluşabilecek “don ve buzlanmalara” karşı vatandaşları uyaran Kaya, “İlimizi etkileyen soğuk ve yağışların oluşturacağı olumsuzluklara karşı dikkatli olunması vatandaşlarımızın menfaatine olacaktır. Soğuk ve yağışlı günlerde oluşabilecek buzlanma ve don olayı nedeniyle ulaşımda yer yer aksamalara neden olabileceğinden araçlarımızın kışlık bakımlarını zamanında ve araçlarımızda bulunması gereken çekme halatı, takoz gibi parçaların bulunması gerekli olacaktır. Ayrıca ilimizde geçtiğimiz günlerde yağan karla birlikte yüksek seviyelerdeki kar kalınlıklarının artması yer yer çığ riskinin oluşmasına neden olacağından vatandaşlarımızın bu konularda dikkatli olması yerinde olacaktır” şeklinde konuştu.