MHP'li Belediye Meclis Üyelerinden Harput Musikisi Vurgusu

Elazığ Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarında Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Çak ve Alpay Gökçe tarafından Elazığ'ın tanıtımı ve Harput musikisi dile getirildi.

MHP'li Belediye Meclis Üyelerinden Harput Musikisi Vurgusu

Elazığ Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları devam ediyor. Belediye meclisi dördüncü oturumunda söz alan MHP Elazığ Belediye Meclis üyeleri Alpay Gökçe ve Mehmet Çak, Harput musikisi ve Elazığ’ın tanıtımını meclis gündemine getirdiler.

GÖKÇE: ELAZIĞ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİLDİR

MHP Elazığ Belediye Meclis Üyesi Alpay Gökçe ise, “Elazığ’ın Türkiye’de ve küçük bir köy gibi olan dünyada gereğince tanıtıldığına samimiyetle inanıyor muyuz? Biz diyebilir miyiz Elazığ en iyi şekilde ulusal medyada, Türkiye gündeminde, sanal dünyada, hem Türkiye’ye hem de dünyaya geçtim orayı bölgeye iyi bir şekilde tanıtılıyor diyebiliyorsak sorun yok. Siyaseti bir tarafa bırakalım, polemikleri bir tarafa bırakalım vicdanımızla cevap verelim. Elazığ hak ettiği yerde değildir. Bugün Urfa sıra gecesini Türkiye’de bilmeyen yoktur. Musiki dediğiniz zaman Urfa-Kerkük-Harput akla gelir, bilinir. Ama biz bugün sıra gecesini dünyada bilmeyen yok, Türkiye’de bilmeyen yoktur. Ama bizim musikimizi biz yeterince tanıtabildik mi? Mumlu dans dediğimiz ‘Çaydaçıra’ var. İngiltere kraliçesi bizzat mumlu dansı izlemek istiyorum demiştir ve Çaydaçıra’yı izlemiştir İngiltere kraliçesi. Bizim böyle değerlerimiz varken biz bunları dünyaya ve Türkiye’ye pazarlayamamışız. Öte taraftan yapılan han, hamam, medreseydi bunlara zaten kimsenin dediği bir şey yok. Fakat bunlar turist çekiyor mu? bizim amacımız burada; turist çekebiliyor muyuz? Yoksa siz yapmışsınız biz gitmişiz hanı görmüşüz, medreseyi görmüşüz. Bu bir şeyi ifade etmiyor. Önemli olan tanıtımı yapıp dışarıdan insan çekebilmek. Derdimiz, gayemiz bu” şeklinde konuştu.

ÇAK: MUSİKİ ANLAMINDA İÇLER ACISIYIZ

MHP Elazığ Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çak mecliste yaptığı konuşmada, “İlimizi kültür ve sanat şehri yapmak; 100 bin TL sanatçı, sanatçının yanında eğitim alarak geliştirmek; 10 bin TL, ilimizi festival şehri yaparak ulusal platformda tanıtımını sağlamak; 150 bin TL. Şunlar en küçük şirketin bile kendi bünyesinde ayırdığı rakamlardan daha düşük. Bütçenin bir buçuğu bile değil. 1 milyon 350 milyonluk bütçede kültür müdürlüğüne 25 bin lira ayırmışız ve hepsi sosyal proje. Hiç burada turizme atılmış bir bütçe var mı? Bizim derdimiz devamlı mecliste dile getiriyoruz Elazığ’ın tanıtılması, Elazığ tanıtılırsa Elazığ’da gelişir, ekonomide gelişir ama bu performans raporuna bakıyorsunuz bu bütçeyle bu müdürlük bunu nasıl yapsın? Böyle bir bütçeyle nasıl böyle bir işler yapılsın. Hepsi sosyal proje. Turizme, tanıtıma, kültüre ayrılmış hiçbir şey yok. 250 bin lira, 260 bin lira komik bir rakam ayrılmış. En azından şu kültür müdürlüğünün 25 milyon değil de 100-150 milyonluk bütçesi olacak ki biz o 2022’de diyoruz ki Elazığ’ın turizm noktasında atılım noktasına gelsin. Biz bu şehre yanlış yapıyoruz. Akşam Kanal Fırat Televizyonu’nda bir program vardı. İçler acısıyız. Musiki anlamında içler acısıyız, gastronomi alanında içler acısıyız. Bu Elazığ’ın çok büyük bir kaybı. Söylüyoruz, söylüyoruz ama fiiliyata geliyor başkanım lütfen bu bizim tek davamız değil. Bu Elazığ’ın davası, Elazığ’ın kurtuluşu. Bu bütçenin bir daha elden geçmesi lazım bu performansın” ifadelerini kullandı.