Milletvekili Gürsel Erol Fırat Üniversitesi'yle İlgili Açıklama Yaptı

Fırat Üniversitesi öğrencileri, sosyal medya üzerinden günlerdir final sınavlarının online yapılması için çağrıda bulunuyor. Öğrencilerin bu taleplerine bir destek de CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'dan geldi.

Milletvekili Gürsel Erol Fırat Üniversitesi'yle İlgili Açıklama Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ’a çağrıda bulunarak, öğrencilerin talebine destek verilmesi gerektiğini söyledi ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, vizelerin online yapılmasıyla ilgili, her bir üniversitenin kendi şartları içerisinde sürdürmelerinin doğru olduğunu söyleyerek kararı rektörlere bırakmıştır. İTÜ ödevle değerlendirecek, Cumhuriyet Üniversitesi online sınav ile, Boğaziçi esnek not sistemine geçti, Ege üniversitesi ise finalleri Eylül ayına erteledi. Örnekleri artırmak mümkün. Fırat Üniversitesinde okuyan 40 bin öğrencinin hayatının riske atılmasını istemeyiz. Deprem sonrası zor günler geçiren Elazığ’ımızda şimdi de dünyayı saran salgın hastalık nedeniyle yaşanan bu süreçte öğrencilerimizin sağlığı öncelikli olarak düşünülmeli ve gereken kolaylıkların tümü sağlanmalıdır.

Üniversitemiz bu zor günlerde tüm final ve bütünleme sınavlarını online yaparak yeterli teknik altyapıya sahip olduğunu göstermiştir. Fırat Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Kutbeddin Demirbağ’ın online sınav konusunda da öğrencilerimizin bu talebini tekrar değerlendirilmesini rica ediyorum.

Haber Detay Görseli