Müftü Aydın: 'Camilerin ibadete açılacak olmasının heyecanı yaşanıyor!'

Müftü Aydın, İlçe Müftüleri ile Video Konferans Toplantısı Gerçekleştirdi!

Müftü Aydın: 'Camilerin ibadete açılacak olmasının heyecanı yaşanıyor!'

27 Mayıs Çarşamba günü Elazığ İl Müftülüğü görevine resmen başlayan Selami Aydın ilk toplantısını ilçe müftüleri ile yaptı.

Sabah saatlerinde İdlib’te şehadet mertebesine yükselen Teğmen Canbert Tatar’ın cenaze törenine katılan Müftü Aydın öğle sonu ilçe müftüleri ile video konferans yoluyla bir araya geldi.

Müftü AYDIN: “Camilerin ibadete açılacak olmasının heyecanı yaşanıyor!”

Yaklaşık 40 dakika süren toplantıda; Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadete ara verilen yaklaşık 2,5 ayın ardından yarın eda edilecek Cuma namazıyla camilerin yeniden cemaatine kavuşacak olması üzerinde duruldu.

Salgın dolayısıyla zor bir süreçten geçtiklerini belirten Müftü Aydın;“Devlet ve millet olarak gösterdiğimiz gayretlerin boşa gitmemesi için çok dikkatli hareket etmek durumundayız. Vatandaşlarımız uzun bir aradan sonra yeniden camilerimize gelerek ibadet etme heyecanı içindeler. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Valiliğimizin talimatları doğrultusunda gerekli tedbirleri almakla mükellefiz. Dolayısıyla ilk gün yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı görevlilerimizin vatandaşlara yardımcı olmaları ve rehberlik etmelerinin yanısıra alınması gereken tüm tedbirlerin de titizlikle uygulanması çok büyük önem arzetmektedir” dedi.

Müftü Aydın: 'Camilerin ibadete açılacak olmasının heyecanı yaşanıyor!'

İlçe müftülerine, yarın kılınacak Cuma namazı ve sonrası yaşanacak süreç için Başkanlığın genelgesi doğrultusunda gerekli hazırlıkların yapılması talimatını da veren Müftü Aydın;“Her zorluk sonrası bir kolaylık yaratan Rabbim bu zorlu süreçte her türlü fedakârlığı gösteren, başta Sosyal Vefa Grupları olmak üzere emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyorum. İlçe müftülerimize de başarılar diliyorum. Camilerimizin yeniden ibadete açılması hayırlara vesile olması temennisiyle Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Müftü Aydın toplantının sonunda koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet, hastalara şifa temennisinde bulundu.