Muhtar Aytaç Özcan: Garip hiç mi gülmeyecek?

Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, mahalle sakinlerinin imar barışından kaynaklı sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Muhtar Özcan uygulamayı net öğrenemeyen kişilerin sorunlar yaşadığına dikkat çekerek 'Garip hiç mi gülmeyecek?' diyerek imar barışından faydalanmak isteyen kişilerin sorunlarının giderilmesi adına yetkililerin de harekete geçmesini istedi.

Muhtar Aytaç Özcan: Garip hiç mi gülmeyecek?

Elazığ Fırat Gazetesi editörlerinden Kübra Türkan'ın haberine göre Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, sosyal medya hesapları üzerinden imar barışı noktasında somut adımların atılmadığına dikkat çekerek; “31 aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış iskânsız yapıların belli bir harç karşılığında kayıt altına alınarak iskân verilmesi ve bu gelirin dönüşüm projelerine finans sağlaması amacıyla getirilen imar barışı ile kaçak yapılar için bir hak sahipliği doğmuştu” dedi.

“İMAR BARIŞI SON UMUTLARIYDI!”

Mahallerinde gecekondu da yaşayan kişilerinde bu fırsattan yararlanmak adına harekete geçtiğini kaydeden Muhtar Özcan; “Yeni Mahalle sınırları içinde bulunan gecekondularda ikamet eden mahalle sakinlerimize de bu imkandan yararlanmak adına harekete geçmişti. Evlerini kayıt altına alabilmek adına, kıt kanaat geçinen birçok vatandaşımız ‘bir umut’ diyerek zor geçinmelerine rağmen dişinden tırnağından arttırarak, hatta borçlanarak imar barışı ödemelerini yaptılar. Çünkü son umutları idi” dedi.

NE MUHTAR NE DE VATANDAŞLAR BİLGİ SAHİBİ DEĞİL!

Muhtarların bile  imar barışı noktasında kapsamlı bilgileri olmadığına değinen Özcan; “Ancak arsalarını kayıt altına alabilmeleri için hak sahiplerinin, 25 – 31 aralık 2019 tarihleri arasında müracaat edip arsanın tarafına satışını talep etmesi lazımmış. Biz muhtarların bile bu durumdan haberi yokken vatandaş bundan nasıl haberdar olacak? Böyle bir şartın olduğunu 29 aralık tarihinde tesadüfen Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden öğrendik ve ivedi olarak ulaşabildiğimiz vatandaşlarımıza ulaşarak onları bilgilendirdik. Ancak, irtibat kuramayıp bilgilendiremediğimiz birçok mahalle sakinimiz ise bu olaydan bihaber olarak başvurularını yapamadılar” dedi.

“İMAR BARIŞINDAN FAYDALANAMAYANLAR, EKONOMİK VE PSİKOLOJİK OLARAK ÇÖKECEK!”

Bilgilendirilmedikleri için vatandaşların mağdur olacağına açıklık getiren Özcan; “Edindiğimiz bilgilere göre; belirtilen tarihler arasında başvuru yapamayan vatandaşlarımız hak sahibi olamayacakmış. Böyle bir hak kaybının oluşması durumunda büyük bir mağduriyet oluşacağı gibi ‘artık bir evim olacak’ diyerek sevinen vatandaşların hevesi kursaklarında kalacak. Üstelik ekonomik ve psikolojik olarak da büyük bir çöküntü yaşayacaklar” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN DİYE MUHTARLAR YETKİLİLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR!

Özcan, Elazığ Muhtarlar Derneği olarak sorunun çözümü noktasında hareket ettiklerini kaydederek; “Elazığ Muhtarlar Derneği olarak bu duruma kayıtsız kalmayıp bu mağduriyeti ve mağduriyetin giderilmesi için ek süre verilmesi talebimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a dosya halinde sunarak sesimizi duyurmaya çalıştık.  Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’ndan da mağdur olan vatandaşlarımızın seslerini duymalarını ve onlara el uzatarak bu mağduriyeti gidermelerini talep ediyoruz” diyerek Başkan Şerifoğulları’ndan da destek istediler.