Muhtar Gözvur: Mahalle sakinlerinin imar planı konusunda sıkıntıları var

İcadiye Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur Mahallesi'nde gerçekleşen ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Muhtar Gözvur: Mahalle sakinlerinin imar planı konusunda sıkıntıları var

İcadiye Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur pandemi ve deprem nedeniyle zorlu bir yıl geçirdiklerini belirterek; İcadiye Mahallesi’nde tamamlanan çalışmalarda katkıları olan Elazığ Belediyesi, Elazığ Valisi Erkaya Yırık’a ve Elazığ İl Özel İdaresine teşekkür etti.

GÖZVUR: BURADAN ONLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Muhtarı İrfan Gözvur, “Pandemi sürecinde Rabbim bu musibetleri bir an önce kaldırsın, ölenlere de rahmet eylesin inşallah. Deprem sürecini Allah-u Teala bir daha kimseye göstermesin. Bu süreçte yıkılan binalarımız oldu, milletin mağduriyeti oldu. Bu mağduriyeti de gidermek devletimizin işidir, hükümetimizin işidir. Onlar da bir nebze olsun giderdiler sağ olsunlar. Buradan onlara teşekkür ediyorum. Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalarda tahrip olan yerlere hemen anında müdahale ettiler. Sıkıntılarımız yok muydu? Vardı. Ama peyderpey bunlar inşallah hepsi sıkıntılarımız giderilecek. İstek ve dileklerimiz diyelim. Onları da yerine getiriyorlar. Bu arada mahallemizde tabi deprem olmasaydı daha da güzellikleri yaşamayı ümit ediyorduk. Mesela Şehitliğimiz mevcut burada. Şehitliğimize de bir projemiz vardı. Sayın Valimize buradan çok teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ali Bey’e çok teşekkür ediyorum. Oranın ışıklandırılmasını ve güzel bir görsel kazandırmamıza katkı sundular. Sağ olsunlar ileriki zamanlarda bittikten sonra inşallah sizleri tekrar bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhtar Gözvur: Mahalle sakinlerinin imar planı konusunda sıkıntıları var

GÖZVUR: SIKINTILI GÜNLERİMİZ HER DAİM GEÇECEK

İcadiye Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur, “Yollarımız çok tahrip oldu. Tabi bu arada bu tahriplerle belediyemiz git gide yapıyor. Sağ olsunlar. Yıkımlarımız bitti. Şu anda orta hasar dediğimiz binalarımız mevcut. Onlar da müteahhitlerle anlaşma durumundalar milletin. Bir binamız karşımızda oradan çok çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Onu da yetkililerimiz inşallah bir çaresini bulacalar. Mahallemiz güzel bir mahalle, eski bir mahalle. Tabi yaptıracaklarımız belediyemizdendir. Belediyemiz de sağ olsun başkanımız ve çalışanlarımız her daim bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Sıkıntılı günlerimiz her daim geçecek. Güzel günlere bakacağız” şeklinde konuştu.

GÖZVUR: MAHALLE SAKİNLERİNİN İMAR PLANI KONUSUNDA SIKINTILARI VAR

Son olarak muhtar Gözvur, “İmardan alakalı tabi 2016’da yapılan bir imar varmış. Şu ana bunu mal etmelerinin bir anlamı yok. Karşımızdaki binanın geri çekme paylarından falan deren adam diyor ki evim çıkmıyor. 8- metrekare bir ev çıkıyor diye yapamıyorlar. Yan tarafını vermiyor blok nizam olduğu için. Yan tarafı diyor ki burası küçülüyor diye vermiyorum. O vermeyince yan taraftaki de mağdur oluyor. Şimdi mağduriyet olarak bundan da sıkıntı yaşıyoruz. En çok mağduriyetlerimiz vatandaşlarımızın söyledikleri mağduriyetler bunlar. Yapacağımız çok şeyler var ama şu anda zamanı değil diyeceğim. Pandemi, deprem, artçı sarsıntılar oluyor. Biraz tedirginlik var yine. Muhtarlarlığımızın yanında 1966 yılında yapılan bir halı okulumuz; halı işletme yeri var. O binamız şu anda çalışmıyor. Orası inşallah belediye başkanımızın istekleri ve kendilerinin direktifleri doğrultusunda oraya bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Halkımıza, Elazığ’ımıza orayı da proje olarak kazandıracağız inşallah. Burada belediye başkanıma yine teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar. İl Özel İdaresi’nin idi orası. Oranın tahsisini belediyemize verdi. Belediyemiz ile en kısa zamanda inşallah oraya bir şeyler yaptıracağız” dedi.