Muhtar Şahinoğlu: Orta hasarlı binalar ve devlet sırrı

Sarayatik Mahalle Muhtarı Aytaç Şahinoğlu 27 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmalarının olduğunu ancak hâlâ birçok vatandaşın evlerinin hasar durumu hakkında bilgi sahibi olmadığını iddia etti. Ayrıca Muhtar Şahinoğlu 'İlimiz deprem kuşağında bir deprem olsa ve riskli binalar yıkılsa sorumlu kim ve kimler olacak?' dedi.

Muhtar Şahinoğlu: Orta hasarlı binalar ve devlet sırrı

Sarayatik Mahalle Muhtarı Aytaç Şahinoğlu; ‘Orta hasarlı binalar ve devlet sırrı…’başlığı altında sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulundu.  

Muhtar Şahinoğlu; “27 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen ikinci büyük depremden sonra hasar tespit çalışmaları yapıldı ve yaklaşık 3 aydır sonuçlar açıklanmıyor” dedi.

“ORTA HASARLI BİNADAN, AĞIR HASARA DÖNÜŞÜN BİNALAR HANGİLERİ?”

Muhtar Şahinoğlu; “Şehrin yetkilileri katıldığı TV programlarında 499 tane orta hasarlı binanın ağır hasara döndüğünü açıklamışlardı. Bu binalar hangileri? Halen daha insanlar evlerinin durumunun ne olduğunu bilmediği için tehlike arz eden riskli evlerinde yaşamlarına devam ediyorlar. Elazığ’ımız deprem kuşağında yaşıyor Allah muhafaza bir deprem olursa bu riskli binalar yıkılırsa sorumlu kim ve kimler olacak? Gelin biz bu devlet sırrı olmuş riskli binaları açıklayalım insanlar en azından sağlam evlere taşınsınlar yoksa bu etkinlik dediğiniz raporun açıklanacağı yok…” dedi.

Haber Detay Görseli

VATANDAŞ: DEPREM AYRIM YAPMIYOR!

Bunun üzerine birkaç vatandaş yorumda bulundu. Vatandaşlardan birinin yorumu ise süreci ifade eden şekildeydi. Ü.Ş. ; “Orta hasarlı binaların ortada kaldığı anlaşılmaktadır. Orta hasarlı binaların durumuna; üniversiteden oluşturularak teknik bir heyetle nihai kararlar verilmelidir. Önce az hasarlı olanlar; bir kişinin itirazı ile bir anda orta hasara dönüştürüldü. Bu duruma binanın çoğu sakini; itiraz ediyor. Ama dinleyen kimse yok! Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü; prensip kararı alarak orta hasarlı binalara, az hasar veremeyeceklerini ifade ediyorlar. O zaman yeni bir teknik heyet üniversiteden oluşturulmalı ve son depremler dikkate alınarak; nihai karar verilmelidir. Ayrıca orta hasarlı binaları deprem ayrım yapmadığı gibi bina vergisini veren bütün hak sahiplerine; AFAD hak sahipliğinde de ayrım yapmamalıdır. Bu binalara gerekli güçlendirmeler kolayca yapılabilsin istiyoruz.  Millette mağdur edilmesin. Diye düşünüyorum” diyerek durumu aktardı.

VATANDAŞ: BİR DEPREM OLURSA BUNUN VEBALİNİ KİM ÖDER?

Muhtarın sorunları dillendirmesinin güzel olduğuna vurgu yapan A.T.; “Muhtarım ağzınıza sağlık yani bu orta hasarlı binaların bu kadar ağırdan alınıp sonuçların açıklanmaması gerçekten akla mantığa sığmıyor. Orta az olmaz diyorlarsa ağıra çevrilsin eğer bir deprem olursa ki yakın çevre illerde bekleniyor bu orta hasarlı evler yıkılsa evlerde kalan insanlara bir şey olsa bunun vebalini kim öder? O zaman tek sorumlu devlet olur” diyerek hasar raporlarının bu denli uzamasına tepki gösterdi.