Muhtarlarımız ayaklandı!

Geçtiğimiz hafta kentimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşemeyen ve Elazığ'daki sorunları Bakan Kurum'a yansıtamayan muhtarlarımız bu duruma ciddi bir tepki göstermişti. Şimdi de Elazığ Muhtarlar Derneği 'Depremzedelerin sorunlarının çözümüne ilişkin yerelde çözüm bulamazsak Ankara yolcusuyuz' diyerek vatandaşın sorunları olur da çözümsüz kalırsa, Elazığlıların sıkıntılarını başkentte dillendireceklerini aktardı.

Muhtarlarımız ayaklandı!

24 Ocak Depreminin ardından vatandaşın ilk kapısını çaldıkları muhtarlarımızdı. Her daim vatandaşa yardımcı olmaya çabalayan da onlara yol gösterme gayreti içinde olan muhtarlarımız;  vatandaşın bu sorunlarını gündemde tutmaya ve onların seslerini yetkililere duyurma gibi gayretli çalışmalar ortaya koysalar da yaptırım güçleri olmadıkları için çaresiz kaldılar. Çaresiz olmalarına rağmen vatandaşların derdini kendi dertleri bilen muhtarlarımız sorunları yereldeki yetkililerle çözüme kavuşturmadıkları takdirde Ankara yolcusu olduklarını duyurdular.

“GELDİĞİMİZ NOKTA HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL!”

Elazığ Muhtarlar Derneği vatandaşların sıkıntılarına şu sözlerle açıklık getirdiler: 24 Ocak depremi sürecinde vatandaşlarımızın yanında durarak mağduriyetlerinin çözülmesi için bir çok kez çözüm mercileri ile görüştük. Maalesef geldiğimiz nokta şehrimiz adına hiç iç açıcı değil.

MUHTARLAR, VATANDAŞLARIN VE ELAZIĞ’IN SORUNLARINA DEĞİNDİ!

Vatandaşların sıkıntılarına değinen muhtarlar; “Ağır hasarlı binaların yıkımları, yine imardan kaynaklı evleri yerinde yapamama durumu, orta hasarlı evlerin bir türlü çözüme kavuşmaması, Elazığ’da ki çürük yapı stoku, kerpiç evlerin durumu, hak sahipliği, kentsel dönüşüm gibi bir çok sorun var” dedi.

SORUNLAR YERELDE ÇÖZÜLMEZSE, MUHTARLARIMIZ ANKARA YOLCUSU!

Sözlerine devam eden muhtarlar; “Şehrin çözülemeyen diğer sorunları ile ilgili yerelde çözüm arayışlarımız devam edecek olup, sonuç alamama durumunda dosyalarımızı hazırlayarak Elazığ Muhtarlar Derneği olarak Ankara’da ilgili tüm kapıları çalarak,  vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü ve mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Elazığ bizim, biz Elazığ’ız…” ifadelerini kullandı.

Haber Detay Görseli