Öztürk, 'Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım Forma Parasını Ödeyerek Gitti'

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, sosyal medyada Vali Çetin Oktay Kaldırım hakkında çıkan haberlerin doğru olmadığını belirterek, 'Sayın valimizle ilgili bir sıkıntımız yok.' dedi…

Öztürk, 'Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım Forma Parasını Ödeyerek Gitti'

Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk ve Teknik Direktör Levent Eriş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’le birlikte Doğukent’te yapımında sona gelinen Butik Stadyum ve Yeni Şehir Stadyumu’nda  incelemelerde bulundu…

TFF 2. Lig’de mücadele eden Elazığspor ve TFF 3. Lig temsilcimiz Elazığ Belediyespor’un yeni sezonda iç saha maçlarına ev sahipliği yapacağı Doğukent Butik Stadı incelendi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren refakatindeki ziyarete Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, Futbol Şube Sorumlusu Zafer Yetiş, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, Elazığspor Teknik Direktörü Levent Eriş ile basın mensupları katıldı.

Başkan Öztürk, Doğukent’te yapımı sona aşamaya gelen ve yeni sezonda ilimiz profesyonel takımlarının maçlarına ev sahipliği yapacak Butik Stadyumu’nda incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, böyle bir sahanın yapımında gecesini gündüzüne katan Gençlik ve Spor İl Müdürü Samet Eren’e teşekkür ederek; “Öncelikle sevgili müdürüme teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sezon bizi sentetik sahada oynatabilme adına emek verdi. Genç kardeşimiz. Elazığ’da böyle koşacak bürokratlara ihtiyacımız var.” dedi.

*GİDEN VALİMİZ İÇİN SOSYAL MEDYADA ÇIKAN HABERLER YANLIŞ…

Valilik kararnamesi ile Sakarya Valiliği’ne atanan Çetin Oktay Kaldırım için sosyal medyada çıkan iddiaların yanlış olduğunu, Vali Kaldırım’ın taahhüt sözünü verdiği forma parasını ödeyerek gittiğini aktaran Öztürk; “Öncelikle giden valimizle telefonda görüştük ve sevindik. Sakarya gibi bir ile gitmesi bizleri mutlu etti ve göğsümüzü kabarttı. Tanıdığımız bir insan. Elazığspor’a ciddi emekleri oldu. Benim bildiğim Milyonlarca TL desteği oldu. Bizim dönemimizde de sağolsun her zaman dertlerimizi anlatıyorduk. Sıkıntılarımızı paylaşıyorduk. Sosyal medyada paylaşımlar oldu ancak yanlış bir bilgi bu. Sayın valimiz forma parasını ödeyerek Elazığ’dan gitti. Sayın valimizle ilgili bir sıkıntımız yok. Hatta telefonda da konuştuk. Gideceği günde helalleştik. Altyapı forma malzemesi belediye meclisinden geçiyor. Sayın valimiz talimatı vermişti. Ek ödenek çıkması gerekiyordu. Meclis üyelerimiz de sağ olsunlar. O ödeme yapılacaktır. Giden sayın valimize de teşekkür ediyoruz. Sakarya’da ziyaretine gideceğiz. Sayın valimizle ilgili bir sıkıntımız yok yani. ”diye konuştu.

*ÖNCELİĞİMİZ KULÜP LİSANSI…

Transfer tahtası ve kulüp lisansı çalışmaları konusunda da konuşan Başkan Selçuk Öztürk, Ağustos’ta yapacakları Mali Genel Kuru ile yönetim kurulu değişikliği yapacaklarını da ifade ederek şunları söyledi;  

“Transfer tahtası Eylül ayının 22’sine kadar uzatıldı. Bunun için çalışıyoruz. Öncelikle kulüp lisansı çalışmalarımız var. Puan cezası almamamız adına. Zaten lisans ile transfer tahtası örtüşüyor. Transfer tahtası konusunda 8 dosya var. Toplam borç 28 Milyon TL. Tabi bu rakamın tamamını verip açmayacağız. El birliğiyle bu sorunu çözmemiz gerek. Yeni vali beyle görüştük. Kendisi de futbola duyarlı. Levent hocamızı geçmişten tanıyan bir isim. Futbolun içerisinden bir valinin ilimize tayin edilmesi bizi mutlu etti. Belediye başkanımız zaten sporun içinden geliyor.”

*NAFİZ KOCA’YI SEVİYORUM…

 “Hem mali kongre hem tüzük değişikliği hem de yönetim kurulu değişikliği yapmayı düşünüyorum. Bu kapsamda Cemiyet Başkanı Nafiz hocamla bir ön görüşme yaptık. Kabul buyururlarsa cemiyetimizi temsilen Nafiz hocamızı yönetimde görmekten şeref duyarız. Bizlere her zaman destek veriyor. Tabi kalemi de hoşuma gidiyor. Birilerine çiziyor. Bazen bize de çiziyor. Bu memlekette çizmezseniz ileriye taşıyamazsınız. Eleştiri olmak zorunda. Yoksa herkes bize alkış tutarsa doğru yolu bulamayız. Herkes yanlışımıza doğru derse komple yanlışa düşeriz. Kendisini de seviyorum. Mali kongremiz Mayıs ayında idi. İçişleri Bakanlığı tarafından kongremizi Ağustos ayından öne yapamayacağız. Yönetim kurulunda da değişiklikler yapacağız. Eleştirilmeyi hazmedeceğiz.”

* KİMSE ARAZİ ÜZERİNDE PLANLAMA YAPMASIN…

Kulüp Lisansı için uzun süreli tesis kira sözleşmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Öztürk, Elazığspor Tesisleri üzerinden hesap yapanlara da ateş püskürdü.

“Yeni valimizin talimatıyla kira sözleşmemizi yapıp dosyamıza koyacağız. Kulağımıza çirkin söylentiler geliyor.” diyen Başkan Öztürk,  ayrıca forma kampanyasında şov yapanları da açıklayacağını belirtti. Öztürk; şunları söyledi; “Arazi ile ilgili dilekçemizi verdik. Kulüp lisansı ve transfer tahtasıyla ilgili bir durum. Müracaatımızı yaptık. Giden valimiz bunu imzalayamadı ancak yeni valimizin talimatıyla kira sözleşmemizi yapıp dosyamıza koyacağız. Kulağımıza çirkin söylentiler geliyor konteyner kentle ilgili. Bütün araziye ben kira sözleşme yaparım. Kimse heveslenmesin. Stadyum yıkıldı. Elazığspor’un düştüğü durum ortada. Kimse arazi üzerinde planlama yapmasın. 155 dönüm arazimiz var ve buna imza atarım.”

*FORMA KAMPANYASI’NDA ŞOV YAPANLARI AÇIKLAYACAĞIM…

“Forma kampanyasında taahhüdünü yerine getirmeyenler konusunda biz insanca davrandık. Neredeyse 1 sene oldu. Hala beklentimiz olan kişiler var. Onlara da ayıp etmeyelim diyoruz. Bugün piyasada bir krizi var. Bu aşamada her gün Elazığspor’a vefa gösteren bir isim bunu ödemediyse bunu açıklayıp rencide etmeyi doğru bulmuyoruz. Ancak orada şov yapan bazı isimleri açıklayacağım.”

*BENİM DERDİM 2.LİG DEĞİL…

“Şu an 32 oyuncuyla biz antrenman yapıyoruz. Kötünün kötüsünü düşünecek bir hocaya sahibiz. Kadir Bekmezci bir ameliyat oldu. Murat Ceylan annesi ve babasından ötürü katılamadı. Yiğitcan’ın sözleşmesi bitti ve kendisiyle temas halindeyiz. Bizim amacımız 2. Lig’de elimizi kolumuzu sallayarak oynamak. Deprem sorunu Covid-19’un etkisiyle unutuldu. Bizim konteyner kent sorunumuz da var. Bakanlarımızdan, devletimizden Allah razı olsun. Depremden biz etkilendiğimizi söylemiştik ve coronavirüs de bunu baltaladı. Benim derdim 2. Lig değil. Biz şu an mevcut kadromuzla maçlara çıkarız. Hocamız da bizleri sevdi. Bursaspor’dan teklif geldi ve Levent Eriş hocam gitmedi. Biz transfer tahtasını açmayız ve elimizi kolumuzu sallayarak 2. Lig’de oynarız ancak derdimiz bu değil. Her zaman söylüyorum. Hedefi şehir koyacak. Hedefimiz 2. Lig ise bu şehre yakışmıyor. Transferlerde abartı yapmayacağız. Gençlerimizi de bırakmayacağız. Neden şampiyon olmayalım? Elazığspor en büyük STK’sı ve ben her yerde konuşurum. Talep ederim Elazığspor için. Bu sezon 3 bin kişiye oynayacağız. 2021 yılında 33 bin taraftara oynayacağız. Bu önemli. Siyasilerimiz de bunu önemser.”

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ ABDULSAMET EREN; “KALE ARKALARINI KAPATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ.”

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ise kale arkalarını kapatmayı düşündüklerini belirterek, yüklenici firmadan henüz daha sahayı teslim almadıklarını söyledi.

Eren; “ Stadyumda şu an çalışmalar devam ediyor. Yüklenici firma normal sürede bitiremedi ve biz deprem ve koronavirüs pandemisi nedeniyle firmaya uzatma vermiştik. 144 kişilik rakip takım tribünü devam ediyor. Çimde. Kale arkalarını kapatmayı düşünüyoruz. Kutu gibi bir sahamız olacak. Elazığspor geçici olarak burada oynayacak. Şehir stadyumu tamamlanınca bu sahayı amatöre bırakacağız. Sahamız şu anda hazır. Yüklenici firmadan teslim alamadık sadece. Bize mevzuat gereği bura teslim edilirse kalan çalışmaları tamamlayacağız. Yüklenici firmadan teslim alırsak burayı 15-20 gün içinde burayı teslim alırız.”dedi.

*METİN BULUT’TAN TRİBÜN SÖZÜ…

Elazığ Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un girişimleriyle Doğukent Stadyumu’na tribün sözü aldıklarının müjdesini veren Başkan Öztürk;  “Öncelikle sevgili müdürüme teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sezon bizi sentetik sahada oynatabilme adına emek verdi. Genç kardeşimiz. Elazığ’da böyle koşacak bürokratlara ihtiyacımız var. Kendisiyle böyle bir gözlem yapalım dedik. Forma kampanyamıza da destek vermişti. Kendisine forma hediye ettik. Yeni sezonda bu sahada açlarımızı oynayacağız. İl Müdürümüzü destekleyen büyüklerimize de teşekkür ediyoruz. Belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve özellikle Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür ediyoruz. Burası sentetik çim saha idi. Kendisinin doğal çim olması adına ciddi gayretler gösterdi. Bu arada Milletvekilimiz Metin Bulut bey ile görüştüm. Bir müjde daha verdiler. Burası tek tribün. Karşıda rakip tribün olacaktı. Metin beyin vereceği destekle bir tribün daha eklenecek. Ciddi bir ödenek aktarılacak. Şimdiden hayırlı olsun ve kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

EBMC BAŞKANI NAFİZ KOCA; “ABDULSAMET EREN’E ŞÜKRANLARIMIZ SUNUYORUM…”

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca, tribün müjdesi veren AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Elazığ Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür ederek; “Bugün burayı gezdik, gördük. Sayın kulüp başkanımız ve Gençlik Spor İl Müdürümüz ile birlikte. Buranın yapımına başlandığı günden beri takibimizi sürdürüyoruz. Bu konuda Sayın Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Abdulsamet Eren’e şükranlarımızı sunuyorum. Başladığı günden beri İl Müdürü gibi değil de taşeron firma yetkilisiymiş gibi ekibiyle önemli çalışmalar gerçekleşti. Makamı dışında bütün süresini bu sahalarda geçirdi. Ortaya böyle güzel bir saha çıkmasına vesile oldu. Sayın Öztürk’ün bahsettiği gibi yeni bir müjdeyle kamuoyunun karşısına çıkıldı. Sayın Metin Bulut’un girişimleriyle yeni bir tribün yapılacak. Bu vesileyle Sayın Milletvekilimiz Metin Bulu’a şükranlarımı sunuyorum. Elazığspor’u bundan sonraki süreçte daha iyi yerlerde görme temennisiyle başarılar diliyorum. ”şeklinde konuştu.

LEVENT ERİŞ; “SAHA İLE İLGİLİ TALEPLERİMİZ OLACAK…”

Sahanın çok güzel olduğunu ancak birkaç talepleri olacağını belirten Elazığspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise; “Bugün buradayız ve sahaları inceliyoruz. Elazığ’da olmanın onurunu yaşıyoruz. Sahalarla ilgili bilgi birikimlerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Bu işte emek veren, gönül veren ve ter akıtan herkese şükranlarımı sunuyorum. Çünkü önemli değer bunlar. İnşallah geçici olarak bu sahayı kullanacağız. Sahanın güzelliğini söylemeden geçemeyeceğim. Bu sahayı bir deplasman haline çevirmek istiyoruz. Görüntü hoş ve güzel ancak bize lazım gelecek olanlar 3 puanlar. Bunun için saha ile ilgili taleplerimiz olacak. Yeni sezon çalışmalarımız devam ediyor. Biz felaketi 2 kere yaşadık. Gerçekten acılar içinde her şeyi unutmak istiyoruz. Güzel bir takım hazırlamak istiyoruz. Acılardan kavrulan bir şehrin çocuklarıyız. Her ne kadar profesyonel olsak da amatör olarak bakıyoruz çünkü insan evladıyız. O yüzden burada olmak önemli. Büyük bir mücadele ediyoruz. Bu şehri mutlu etmeyi planlıyorsak daha farklı tasarımlar içerisinde olabiliriz. Bu şehrin önemli isimlerinin desteklerini alarak inşallah Elazığ’ı tekrar ayağa kaldırırız.”dedi.