Pandemi Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam ediyor

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Elazığ İl Müdürlüğü'ne bağlı Pandemi Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam ediyor. Vaka sayılarının azalmasıyla birlikte çağrı sayılarının da azaldığını ifade eden İl Pandemi Çağrı Merkezi Sorumlu Doktoru Işık Erdeniz, aşılama çalışmalarının devam etmesiyle birlikte çağrı içeriklerinin daha çok aşı kaynaklı olduğunu kaydetti.

Pandemi Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam ediyor

Tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüs ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde vatandaşların ve sağlık çalışanlarının pandemi ile ilgili sorularına Pandemi Çağrı Merkezleri 7 gün 24 saat mesaisi ile devam ediyor. Elazığ’da korona virüs vakalarındaki azalma ile çağrı sayılarında düşüş yaşanırken aşılama çalışmalarının devam etmesiyle birlikte çağrı merkezi, aşı bilgilendirme çağrılarına da cevap veriyor.

Haber Detay Görseli

Gün içerisinde gelen çağrılar ise çoğunlukla pozitif vakalar. Pandemi ile ilgili her türlü çağrıya cevap veren çağrı merkezi büyük bir titizlikle çalışıyor. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne Bağlı Pandemi Çağrı merkezi, sağlık çalışanları ve korona virüs tedavisinde nasıl bir yol izleyeceğini bilen profesyonel bir ekipten oluşuyor.

ERDENİZ: ŞU ANDA YAKLAŞIK 80 İLE 100 ÇAĞRI ALMAKTAYIZ

İl Pandemi Çağrı Merkezi Sorumlu Doktoru Işık Erdeniz, “Çağrı merkezimiz açıldığında çok fazla çağrımız vardı yaklaşık bir 5-6 ay öncesinde 600-700 çağrıları buluyorduk. Ama şu an artık yaklaşık 80 ile 100 arası çağrı alıyoruz çağrı merkezimizde. Çağrı merkezimize gelen çağrıların çoğunluğu pozitif hastalarımızın şikayetleri, kullandığı ilaçlarla ilgili sorular için arıyorlar. Onun dışında temaslı hastalarımızın şikâyetleri başladığında filyasyon ekiplerimizi yönlendiriyoruz bunu arıyorlar. Şikayetlerim başladı test talep ediyorum diyorlar. Bunun için arkadaşlarımız filyasyon ekiplerini yönlendiriyor, test için evlere gönderiyor. Aşılar başladığından beridir de aşı için çok çağrı alıyoruz. Aşı için öncelikli grupta mıyız, ne zaman aşımız yapılacak, nasıl randevu alacağız gibi sorulara cevap veriyoruz. Vatandaşlarımızın karantina süresi ne zaman başladı, ne zaman bitecek? Bu tür sorular için cevap veriyoruz çoğunlukla” ifadelerini kullandı.

ERDENİZ: VATANDAŞIMIZIN HER TÜRLÜ SORUSUNA EN HIZLI ŞEKİLDE CEVAP VERİYORUZ

Doktor Işık Erdeniz, “Zorlandığımız anlar oluyor. Burada çalışan personellerimiz her türlü çağrıya cevap veriyorlar. Fakat cevapsız kaldıkları durumlarda vatandaşlarımızın iletişim numaralarını alıp buradaki yetkili arkadaşlarımızla görüşerek onlardan yeterli cevap alarak tekrar dönüş yapıyorlar. Gerekirse doktorlu ekiplerimize yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımızı doktorlarımız arıyor. Onlara yeterli bilgi veriyorlar, ilaçları nasıl kullanacaklarını ya da hastalığın seyriyle ilgili bilgiyi veriyorlar. Bütün çağrılara cevap veriyoruz. Hemen anında olmasa da mutlaka yetkili arkadaşları yönlendirerek cevap veriyoruz. Pozitif vakanın sorduğu soruya göre yönlendiriyoruz. Çoğunlukla ne kadar sürecek karantinam, ya da ne zaman bitecek gibi sorular soruluyor. Önümüzdeki bilgisayarlardaki sistemde kimlik numarası girildiğinde zaten karantinanın ne zaman başladığını, testin ne zaman yapıldığını ne zaman sonuçlandığı ve karantinanın ne zaman biteceği her şey direk çıkıyor. Hastalarımıza bu tür bilgileri verebiliyoruz. Pozitif hasta şikayetleri arttığında ya da hastalık dışındaki başka şikayetleri başladığında gruplarımız var. Whatsapp gruplarımız, diğer gruplarımız bunlarda doktorlu ekiplerimiz var. Doktorlu ekiplere haber veriyoruz. Ve doktor ekiplerimiz çok hızlı bir şekilde hastaya telefonundan dönüş yapıyor. Gerekli yönlendirmeleri yapıyor. Gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. Gerekirse ekip yönlendiriyoruz. Vatandaşımızın her türlü sorusuna en hızlı şekilde cevap veriyoruz” şeklinde konuştu.

ERDENİZ: 7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ

Işık Erdeniz, “7 gün 24 saat çalışıyoruz. Kesintisiz cevap veriyoruz çağrılara. Burada en az 4 kişi çalışıyor. Bir buçuk ay öncesinde çağrı karşılayan personel sayımız çok fazlaydı. Çünkü çağrılarımız çoktu. Ancak şu anda en az 4-5 personelimiz 24 saat boyunca burada çağrı karşılıyorlar. Vaka artışı olunca çağrı sayımızda artıyor. Buna yönelik çağrı sayısının artışıyla zaten hemen fark edebiliyoruz vakanın artımını. Böyle bir durumda biz de personel sayımızı arttırarak daha hızlı cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

ERDENİZ: ARADIKLARI TAKTİRDE HEMEN ULAŞABİLİYOR VATANDAŞLAR

İl Pandemi Çağrı Merkezi Sorumlu Doktoru Işık Erdeniz, “Çağrı sayımız 20.00’a kadar çok daha fazla. Saat 20.00’dan sonra çağrı sayımız azalıyor. Vatandaşlarımız 7 gün 24 saat boyunca çağrı merkezimize ulaşabilirler. Her türlü Pandemi ile ilgili, covid ile ilgili her türlü sorunlarını sıkıntılarını sorabilirler. Her şekilde yardımcı oluyoruz. Telefon numaramız 0424 606 27 90 bu telefon numarasını aradıklarında tek telefon numarasıyla diğer çağrıların hepsi çalıyor. Aradıkları taktirde hemen ulaşabiliyor vatandaşlar” diye ifade etti.

Haber Detay Görseli